22 Mayıs 2016 11:32

Öcalan’ın haberleşme hakkına ‘kısıtlama’ kararı

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, Öcalan'la, haberleşme hakkı çerçevesinde yaptıkları telefonla görüşme başvurusu da reddedildi.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeleri 5 yıla yakın süredir “koster bozuk”, “hava muhalefeti” gibi gerekçelerle engellenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, haberleşme hakkı çerçevesinde yaptıkları telefonla görüşme başvurusu da reddedildi.

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun reddedilme gerekçesi ise “Kısıtlılık kararı” oldu. Cezaevi tarafından başvuruya verilen yanıtta, tarihi ve zamanı belirtilmeden Öcalan'ın telefon görüşme hakkı konusunda “kısıtlılık kararı” olduğu belirtildi. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’da her tutuklu ve hükümlüye tanınan haberleşme hakkı çerçevesinde verilen aile ile telefonla görüşme hakkını 1999 yılından bu yana kullanamayan Öcalan’ın avukatlarının bu ilk başvuru talebi de reddedilmiş oldu.

Öcalan'ın avukatı Rezan Sarıca, taleplerinin yerine getirilmesinin önünde hiçbir yasal engelin bulunmadığını belirterek, “AYM ve Yargıtay'ın bu konuda avukat ve müvekkilinin telefon görüşmesi yapabileceğine dair kararı var. Bir kere bu hakkın kısıtlanması için öncelikli olarak kullanılabilmesi gerekiyor. Yasanın belirttiği şekilde kötüye kullanılmış olması ya da güvenlik ölçülerini ihlali gerekiyor. Ama Sayın Öcalan bu hakkı hiç kullanamadığı için böylesi iddialar ileri sürmek kabul edilebilir değil. Her yönüyle hukuka aykırı bir karar.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Önce hücre ve darp sonra sürgün!

SONRAKİ HABER

KPSS’nin ilk oturumu yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...