22 Mayıs 2016 05:45

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Rojava'ya gitti

Suriye'deki askeri dayanaklarını güçlendirmeye çalışan ABD, IŞİD'e karşı operasyon çerçevesinde Rojava'ya üst düzey askeri ziyaret gerçekleştirdi.

Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Rojava'nın Kobanê Kantonu'na gitti. Ziyarette, hazırlıkları tamamlanan Rakka operasyonunun konuşulduğu iddia edildi.

DİHA'nın haberine göre CENTCOM Komutanı General Joseph Votel ve beraberindeki ABD'li askeri yetkililer, Kobanê'ye giredek, YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanları ile görüşmelerde bulundu. Votel'in Rojavalı siyasi yetkililerle de bir araya geldiği bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, Votel'in Rojava ziyaretini doğruladı ve Twitter hesabından, "IŞİD derin karanlıkta saklanırken General Votel Suriye'deydi" diye yazdı.

General Votel'in Rojava'daki görüşmelerinde IŞİD'e karşı yapılacak Rakka operasyonunun konuşulduğu iddia ediliyor. Bazı kaynaklar ise operasyonlarda ilk hedefin Rakka değil Mınbiç olacağını söylüyor.

Görüşmelerde, ABD ile YPG ve QSD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve artırılmasının ele alındığı kaydedildi.

ABD'li General Joseph Votel'in açıklanmayan bir bölgeden Rojava'ya helikopterle geçtiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Batı'nın Erdoğan kıskançlığı' karikatüre yansıdı!

SONRAKİ HABER

Ahrar'uş Şam yetkilisi ABD'yi ziyaret etmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa