21 Mayıs 2016 15:12

Cumartesi Anneleri: İnsanlık suçlarıyla yüzleşin

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Lisesi önünde başlattıkları adalet arayışı 582. haftayı geride bıraktı.

Paylaş

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Lisesi önünde başlattıkları adalet arayışı 582. haftayı geride bıraktı. Kayıp yakınları adalet arayışlarının 582’nci haftasında 1995 yılında gözaltında kaybedilen Nezir Acar’ın akıbetini sordu. “Failler belli, kayıplar nerede?” pankartını açan ve üzerine barışı simgeleyen beyaz tülbent ile kırmızı karanfiller bırakılan oturma eylemine, HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Cumartesi Anneleri bu haftaki eylemlerinde Mardin’in Dargeçit ilçesinde 1992 yılında gözaltında kaybedilen Nezir Acar’ın akıbetini sordu.

Eylemde ilk olarak 1995 yılında gözaltında katledilen Hasan Ocak’ın ağabeyi Ali Ocak söz aldı. Adalet arayışlarının 21’inci yılına girdiğini hatırlatan Ocak, “17 Mayıs’ta Hasan’ı bulmuştuk, Hasan Ocak şahsında devletin işlediği insanlık suçları ile hesaplaşıp yüzleşmesini istiyoruz” dedi.

Yıllardır Galatasaray Meydanı’ndan yükselen çığlığın siyasi iktidarlar tarafından duymazlıktan gelindiğini belirten Pervin Buldan, “Yıllardır Kürtlere ve muhaliflere yönelik her türlü darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. En son darbe TBMM’de 6 milyon insanın oyuyla seçilen HDP milletvekillerine karşı yapıldı. Biz dokunulmayan milletvekilleri değiliz.Mücadeleyi halkımızla birlikte yapmanın sözünü bir kez daha bu meydandan vermek istiyoruz.Kimse bize geçmiş olsun demesin.Onlara geçmiş olsun” diye konuştu.

Nezir Acar’ın gözaltında kaybedilme sürecinin anlatıldığı basın metnini ise insan hakları aktvistlerinden Bihter Meral Paccı okudu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncular Sendikası'ndan 'Oyuncu hakları' paneli

SONRAKİ HABER

Hibernian 114 yıl sonra kupayı kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa