21 Mayıs 2016 14:11

Ankara Katliamında zaafı bulunan 6 polise suç duyurusu

Ankara Barosu, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili 6 polis şefi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Ankara Barosu, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik ikiz canlı bomba saldırısıyla ilgili aralarında dönemin Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın da bulunduğu altı polis şefi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ni hedef alan ikiz canlı bomba saldırısında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı anımsatıldı.

Dilekçede, Ankara Garı önünde gerçekleşen olayın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan soruşturma raporunun saldırı öncesinde yaşanan güvenlik zafiyetini açıkça ortaya koyduğu belirtildi.

YETERLİ ÖNLEM ALINMADI

Suç duyurusunda, çeşitli tarihlerde alınan saldırı istihbaratlarına rağmen mitinge katılanların güvenliğini sağlamak için yeterli önlem almayan dönemin Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Dalkılıç, Ankara İstihbarat Şube Müdürü Vekili Cihangir Ulusoy, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Hakan Duman, Ankara Güvenlik Şube Müdür Vekili Adem Arslanoğlu ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü C Büro Amiri Hüseyin Özgür Gür hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘Görevi kötüye kullanma’ suçunu düzenleyen 257. maddesi kapsamında soruşturma yapılıp kamu davası açılması talep edildi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Ankara Garı önündeki patlama öncesinde yaşanan güvenlik zafiyeti mülkiye ve polis başmüfettişlerince hazırlanan soruşturma raporunda tüm yönleriyle anlatıldığı halde bu zafiyetin tek bir sorumlusu hakkında kamu davası açılmış değil” dedi.

O saldırıda Ankara Barosuna kayıtlı genç bir meslektaşlarını kaybettiklerini anımsatan Hakan Canduran, “Saldırı öncesinde yeterli güvenlik tedbiri alınsa belki o saldırı hiç gerçekleşemeyecek belki de bu kadar insan ölmeyecekti. O nedenle güvenlik zafiyetine neden olan kamu görevlilerinin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Şahin: Rektörlük insan hakkı ihlali yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...