21 Mayıs 2016 14:01

Hasta tutuklu için ölüm fermanı!

Ağır hasta Celal Şeker’in sağlık durumu, kötü koşullar ve tedavisinin yetersizliği nedeniyle her geçen gün ağırlaşıyor.

Paylaş

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi Gençlik Kolları çalışanı olduğu 2008 yılında hakkında bir kişinin verdiği ifade gerekçe gösterilerek ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen ağır hasta Celal Şeker’in sağlık durumu, kötü koşullar ve tedavisinin yetersizliği nedeniyle her geçen gün ağırlaşıyor. Celal Şeker hakkında, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde farklı tarihlerde ‘Tek başına yaşayamaz’ raporu verildi, ancak bu raporlar dikkate alınmadı. Bu sefer de aynı hastane ‘Tek başına hayatını devam ettirebilir’ raporu verdi.

Şeker’in sağlık sorunlarının daha da artması üzerine 10 Mayıs’ta başvurulan aynı hastane yeni bir rapor hazırladı. Raporda, “İnfazının ertelenmesi gerekmemektedir. Mevcut tanıları nedeni ile şu an ki bulgularla yataklı tedavi kurumunda yatışı gerekmemektedir. Tedavisi uygulandığı takdirde cezasının infazı halinde kesin bir hayati tehlikesi olmayacaktır. Hastanın haftada üç kere hemodiyalize girmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Şeker’in her geçen gün durumunun kötüleşmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde kalp ameliyatı olacağı öğrenildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'da fabrika yangını

SONRAKİ HABER

Trabzon'da kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...