21 Mayıs 2016 13:35

Zonguldak’ta açlık grevindeki 3 madenci daha rahatsızlandı

Zonguldak'ta, 4 aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan maden işçilerinin ocaktan çıkmama ve açlık grevi eylemi sürüyor.

Paylaş

Zonguldak'ta, 4 aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan maden işçilerinin geçen Çarşamba akşamı başlattıkları kömür ocağından çıkmama eylemi sürüyor. Dünden itibaren açlık grevine başlayan işçilerden 3’ü daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 85 işçiyle başlayan eylem şu anda 75 işçiyle sürüyor.

Kilimli ilçesi Gelik beldesinde faaliyet gösteren Deka Madencilik AŞ ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik’te çalışan 245 maden işçisi, geçen 4 Nisan’da iş bıraktı. 13 Nisan’da ise şirkete “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında kayyum atandı. Sonraki süreçte çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85’i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı. Dünden itibaren açlık grevine de başlayan işçilerden 7’si rahatsızlanarak ocaktan çıkarıldı.

Sabah 3 işçi daha rahatsızlanarak arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Ocak önünde bekleyen 112 acil ekibinin ilk müdahalesini yaptığı işçiler Mehmet Top, Hakan Gücük ve Ercan Doğdu, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Açlık grevinden sonra toplam 10 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 75 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin, ücretleri ödenip diğer haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.

Öte yandan maden ocağındaki işçilerin aileleri de ocak girişindeki yolda endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Polisler, aileler ve destek için gelen diğer işçilerin ocak önüne girişlerine izin vermiyor. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Tarafsız' Kızılay'dan Erdoğan'a: Ümmetin sana ihtiyacı var

SONRAKİ HABER

Zam isteyen Başkurt işçileri açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...