21 Mayıs 2016 12:14

Maltepe Forumu yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağırıyor

Maltepe Forumu, Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan arazinin TOKİ’ye devredilmesine karşı ‘mücadele şöleni’ gerçekleştirecek.

Paylaş

İstanbul Maltepe’de 2013 yılına kadar Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan 123 bin metrekarelik Küçükyalı Karayolları Arazisi, özelleştirme kapsamına alınarak TOKİ’ye devredildi. Arazinin 26 Mayıs’ta yapılacak ihalesi öncesi harekete geçen Maltepe Forumu, ‘mücadele şöleni’ ile arazinin ‘rant alanı değil park alanı olması’ ve ‘depremde halkın toplanma yeri olması’ taleplerini dile getirecek. Şölen müzik, piknik ve forumdan oluşacak.  

Bölgede son kalan kamusal alanın halkın hizmetine sunulması gerektiğini söyleyen Maltepe Forumu sözcülerinden Ali Kemal İpek, “Halkın birikimleriyle oluşan kamusal alanlardan vazgeçmeyeceğiz. Tüm Maltepe halkını, doğal değerleri korumaya, yapılan yanlışlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, daha duyarlı olmaya ve gelecek kuşaklara yaşanılır bir dünya bırakmak için sorumlu davranmaya çağırıyoruz” dedi.  

‘Bu kadar beton bize fazla’ şiarıyla çağrı yapılan şölen yarın 13.00 Küçükyalı Karayolları’nda şöleni gerçekleştirecek. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Ekmekçi anıldı

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği’nin homofobik inadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...