21 Mayıs 2016 10:39

Erdoğan, dokunulmazlık dosyalarını yargıya gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamentoya kesilmek istenen bilete, parlamento 'hayır' dedi. Bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli İlçesi'ndeki konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te kabul edilmesine ilişkin "Dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz diyordu ki 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz'. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti" dedi.

'ER VEYA GEÇ BU İŞ ZAFERLE NOKTALANACAK'

Erdoğan, "terörle mücadelede" kararlılık vurgusu yaparak, "Terörle mücadelede Rabb'im inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın diyorum. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun. Er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

'PARLAMENTODA MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDU'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin dün Meclis'te kabul edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz diyordu ki 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz'. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bilete, parlamento 'hayır' dedi. Bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah" diye konuştu.

BATI BİZİ BARAJLARDAN DOLAYI KISKANIYOR

"Çoruh havzası içerisinde Artvin ilimizin güzellikleri var. Bir tarafta Muratlı TBMM 85. Yıl Mili Egemenlik Barajı ve Hidroelektik Santrali. burası için iftihar meselesi" diyen Erdoğan,  "Batı bizi neden kıskanıyor? Bu barajlardan Yavuz Sultan Selim köprüsünden dolayı kıskanıyor. Batı niçin bizi kıskanıyor? Boğazın altından geçen Marmaray'dan dolayı geçiyor. Yıl sonuna kadar da Avrasya Tüneli bitiyor. Körfez geçişi, Osmangazi Köprüsü'nün son takviyesini de yaptık. Bir nevi kaynağını attık. Orhangazi'ye kadar 40 kilometrelik otoyolun açılışını yaptık. Cankurtaran Tüneli'ni hazırlıyoruz burada yakında o da bitiyor. Ne çile çekti bu Artvin, Hopa'dan Artvin merkeze çıkmak için ne çileler çekti. Ama şimdi Cankurtaran'dan girecek Artvin'e doğru yola koyulacaksın" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçelievler'de bina çöktü

SONRAKİ HABER

Uluslararası Af Örgütü, Sur'a girdi: Gördüklerimiz korkunç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...