20 Mayıs 2016 20:28

Da Vinci’nin makineleri

Leonardo Da Vinci’nin icatlarının yer aldığı “Leonardo Da Vinci’nin Dünyası” isimli sergi EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezinde ziyarete açıldı.

Paylaş

Tarihteki en büyük mucitlerden biri olan Leonardo Da Vinci’nin icatlarının yer aldığı “Leonardo Da Vinci’nin Dünyası” isimli sergi EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezinde ziyarete açıldı. Yeni keşifleri ortaya çıkaran dünya çapındaki sergide Da Vinci’nin el çizimleri ve 20 tasarımı yer alıyor. Sergi 15 Temmuz’a kadar açık kalacak.

ÇOCUKLAR DA VİNCİ’Yİ YAKINDAN TANIYACAK

Serginin Küratörü Edoarda Zanon, “İki sergi de çocuk teması üzerinde yoğunlaşıyor. EXPO 2016 Antalya 30 Ekim’e kadar devam edecek, Leonardo Da Vinci sergisi de 15 Temmuz’a kadar burada olacak. Bu, özellikle çocuklar için önemli bir sergi. Çocuklar dikkatle kendi çevrelerine ve doğaya baktıkları zaman hepsi birer Leonardo Da Vinci olabilir çünkü Da Vinci’nin en büyük esin kaynağı doğanın kendisiydi.” Sergiden çocukların yetişkinlerden daha çok fayda sağlayacağına dikkat çeken Zanon, interaktif bir sergi hazırladıklarını ifade ederek tasarımların önüne konulan bilgisayarlar sayesinde çocukların makinelerin nasıl yapıldığını görebileceğini, aynı zamanda makineyi sanal olarak bozup tamir edebileceğini söyledi. Zanon, “Bu anlamda özellikle çocuklar Leonardo Da Vinci’yi çok daha yakından tanımış olacaklar” dedi.“Leonardo da Vinci’nin Dünyası-Makineler” sergisi 15 Temmuz’a kadar gezilebilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Corbijn’in fotoğrafları İST. Festival’de

SONRAKİ HABER

İsveç’te kiralık hemşire sömürüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...