20 Mayıs 2016 17:13

Mersin’de Suruç’ta hayatını kaybedenler onuncu ayında anıldı

SGDF Mersin’de on ay önce Suruç’ta yaşamını yitiren 33 genci oturma eylemi ve basın açıklaması ile andı.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

SGDF Mersin’de on ay önce Suruç’ta yaşamını yitiren 33 genci oturma eylemi ve basın açıklaması ile andı. Basın açıklamasına HDP İl Eşbaşkanı Sadun Doğan ve HDP bileşenleri katıldı. Basın açıklamasını SGDF adına ESP Mersin İl Temsilcisi Didar Gül okudu.

Suruç’ta patlayan bombanın Türkiye’de patlayacak olan nice bombanın habercisi olduğunun altını çizen Gül, “ Dosyaya gizlilik kararı geldi, savcı değişti, faillerinin bulunmasının aksine Suruç gazisi yoldaşlarımıza soruşturmalar ve davalar açıldı. AKP hükumeti, bu güne dek örtbas edilmeye çalışılan birçok belgede de açıkça görüldüğü üzere, tecavüzcü, barbar ve kadın düşmanı IŞİD çeteleri ile işbirliği yapmış savaş suçlusu bir hükumettir. Tırlar dolusu silah yardımları, lojistik ve kadro desteği sağladığı IŞİD’in yaptığı katliamların da baş sorumlusudur. Katillerin koruyucusu ve halkların istikrarlı bir düşmanıdır” dedi.

‘YARALI BİR HALKIN BİR BAŞKA YARALI HALKA UZANAN ELİ İDİLER’

Bu ayki anmayı ve adalet çağrısını 152 yıl önceki büyük soykırımdan muzdarip olan Çerkes halkının onurlu temsilcileri olan Nartan ve Ferdane’ye armağan ettiklerini söyleyen Gül, “Hem ana-oğul hem de iki yoldaş olarak, birbirlerinin ve halklarının umuduna sahip çıkan bu devrimciler, yaralı bir halkın bir başka yaralı halka uzanan eli idiler. Anıları umudumuzu büyütüyor, adalet istencimizi bir kez de onlar için güçlendiriyor şimdi” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Suruç’ta hayatını kaybedenler Adana’da anıldı

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesinde 3 işçi daha işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...