20 Mayıs 2016 17:07

Suruç’ta hayatını kaybedenler Adana’da anıldı

'Suruç için Adalet. Herkes için adalet' sloganı ile başlattıkları kampanyalarını duyuran Adana SGDF 10’uncu ayında Suruç’ta katledilen 33 kişiyi andı.

Paylaş

 “Suruç için Adalet. Herkes için adalet” sloganı ile başlattıkları kampanyalarını duyuran Adana SGDF 10’uncu ayında Suruç’ta katledilen 33 kişiyi andı. İnönü Parkı’nda bir araya gelen SGDF üyeleri ve demokratik kitle örgütleri adalet arayışını sürdüreceklerini belirtti. 

Basın açıklamasını okuyan Yunus Varlı, Suruç’ta patlayan bombanın Türkiye’de patlayacak nice bombaların habercisi olduğunu belirterek ““Suruç aydınlatılırsa katiller ortaya çıkacak, patlayan her bombanın, yakılan her bedenin, balkonunda ansızın vurulan her ananın hesabını vermek zorunda kalacaklar diye korkuyorlar” dedi. Bu ayki anma 152 yıl önceki büyük soykırımdan muzdarip olan Çerkes halkının temsilcileri olan Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç’a armağan edildi.

‘AMARA’NIN BAHÇESİNDEKİ DÜŞLERİMİZİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

İktidarını ölümler ile sağlamlaştıracağını düşünenlerin, aylardır kendini Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de yaptığı kıyım ile de tescillediğini söyleyen Varlı,  Faillerin bulunmasının aksine Suruç gazilerine soruşturmalar ve davarlın açıldığına dikkat çekti. AKP’nin, ortaya çıkan birçok belgede de görüldüğü gibi tecavüzcü, barbar IŞİD çeteleri ile işbirliği yapmış savaş suçlusu bir hükümet olduğunu dile getiren Varlı, Suruç’ta patlayan bomba ile başlayan karanlık dönemin, AKP hükümeti ve İŞİD çetesinin sindirme, korkutma, vahşileşme politikaları ile artarak devam ettiğini ifade etti. Amara’nın bahçesinde ellerinden alınan düşlerin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Varlı,  “Bahçe kapısına dikilen zırhlı araçları, yaralılarımızı taşımak için gelen ambulanslar yaklaşamazken yolları tutan TOMAları, akrepleri unutmayacağız. Onlar insanın düş kurmasına engel olmak için gelmişlerdir ve onları umudumuz ile yeneceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dersimli kadınlardan Boşanma Komisyonu raporuna tepki

SONRAKİ HABER

Mersin’de Suruç’ta hayatını kaybedenler onuncu ayında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...