20 Mayıs 2016 16:15

'Biz 6 milyonuz, 6 milyon hapse atılabilir mi?'

HDP Ankara İl Örgütü dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin kabul edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğine tepki gösterilen eylemde konuşan HDP Ankara İl Örgütü Eş Başkanı Birsen Kaya, “Siyasi irademizin tutsak edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz 6 milyonuz, 6 milyon hapse atılabilir mi?” diye sordu.

HDP Ankara İl Örgütü, dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren Anayasa değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesine tepki gösterdi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan eylemde konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kaya, Meclis'te yapılan oylamanın dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliği değil, Anayasa'daki bir maddenin geçici olarak kaldırılması olduğunu söyledi. 

Oylama sonucunun HDP aleyhine, 6 milyon insanın oy verdiği seçimlerdeki 3. partinin aleyhine olduğunu belirten Kaya, “Bu ülkede hangi partiye oy vermiş olursa olsun, Meclis'teki halkın iradesine, temsiliyetine karşı yapılmış oylamadır. Bu bir Saray darbesidir. Nasıl ki 7 Haziran seçimlerine tahammül edemeyen Saray yeni bir seçim yaptıysa ve bunula da yetinmeyip 1 Kasım seçimleriyle de yetinmeyip Başbakan görevden alındysa, yine darbenin 3. ayağı olarak HDP ve onun temsil ettiği ezilenlerin iradesi bugün yok edilmek isteniyor” diye konuştu. Tarihin insanlığa karşı işlenen suçları, faşizmi, despotizmi, Hitler'i, Mussolini'yi nasıl yargıladıysa onun gibi düşünen ve halklara kıyımı, savaşı reva görenlerin de yargılanacağını ifade eden Kaya, HDP olarak özgürlükten, laiklikten yana olanların bu dabe sürecine geçit vermeyeceklerini dile getirdi. Kaya, “Daha fazla yan yana olacağız ve alanlarda, sokaklarda sesimizi yükseltmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasi irademizin tutsak edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz 6 milyonuz, 6 milyon hapse atılabilir mi?” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da ‘dokunulmazlıkların kaldırılması protesto edildi

SONRAKİ HABER

Üç nöbetçi yayın yönetmenine daha soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa