20 Mayıs 2016 16:10

Antalya'da ‘dokunulmazlıkların kaldırılması protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısı ile bir araya gelen kitle HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını protesto etti.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısı ile bir araya gelen siyasi parti, emek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kabul etmeyeceklerini bildirdiler.

 Antalya emek ve demokrasi güçlerinin çağrısı ile Saat 18.30'da Attalos Meydanında bir araya gelen grup dokunulmazlıkların kaldırılmasını, basın açıklaması ile protesto etti. Grup “Dokunulmazlıkların kaldırılması parlamentonun sıfırlanmasıdır. Diktatörlüğe karşı direneceğiz” pankartı arkasında yaptığı basın açıklamasında Erdoğan’ın saray rejimine karşı direniş çağrısı yaptılar.

DİRENECEĞİZ.
      
Açıklamada “Bu gün gelinen noktada, Sarayın diktatörlüğüne karşı mücadele ancak topyekun bir direnişle mümkündür. Yan yollara sapacak, başka arayışlara beklentilere girmek, kısmi mevzileri savunmak, çalıyı dolaşmak gibi bir aralık kalmamıştır. Bugün tutarlı bir demokratça tavır gösteremeyip parlamentoda evet oyu kullananları tarihte Türkiye halklarıda affetmeyecektir. Bu ülkenin bütün ilerici, demokrat, yurtsever, devrimci güçlerine çağrımız, diktatörlüğe karşı mücadeleyi yükseltme çağrısıdır. Çağrımız yeniden kardeşleşme çağrısıdır. Çağrımız eşit ve özgürlük mücadelesine omuz verme çağrısıdır. Çağrımız diktatörlüğe karşı ayağa kalkma çağrısıdır” denildi.

Basın açıklamasına HDP-EMEP-ÖDP-KESK’e bağlı sendikalar, Halkevleri, emek ve meslek odaları katılarak destek verdi. 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Boşanma Komisyonu üyelerine ‘Utanç sertifikası’

SONRAKİ HABER

'Biz 6 milyonuz, 6 milyon hapse atılabilir mi?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...