20 Mayıs 2016 13:08

Sakık: 22 yılda değişen hiçbir şey yok

DEP eski Milletvekili Sırrı Sakık, 22 yılda Türkiye'de hiçbir şeyin değişmediğinin bugün bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Paylaş

Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılmasının kabul edilmesine bir tepki de 2 Mart 1994'te dokunulmazlığı kaldırılarak, cezaevine konulan ve yıllar sonra yeniden binlerce kişinin oyuyla o Meclis'e gelen DEP eski Milletvekili ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık'tan geldi. 

‘22 YILDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞ’

Sakık, Türkiye tarihine geçen bu kara lekeyi Meclis'ten takip ettiğini belirterek, aradan 22 yıl geçmesine rağmen Türkiye siyasetinde değişen tek bir şeyin olmadığını ifade etti. Sakık, şunları söyledi: "Bugün Meclis'te bir şeyi yeniden gördüm; bizim temel sorunlarımızı bu çözmek üzere geçmişten bu yana öldürmek ve tutuklamanın dışında bir yol ve yöntemin denenmediğini bir kez daha hep birlikte gördük. Tüm bunlar geçmişte de deneninde bizleri tutuklayıp demir parmaklıkların arkasına koydular. Çözüm gelişti mi? Hayır." 

‘KİRLİ İTTİFAK YİNE DEVREDE’ 

Bugün Meclis'te yaşanılanlara ilişkin farklı bir pencereden önemli bir tespitte de bulunan Sakık, "Bugün bir şeyi daha gördüm Kürt sorunu gündemine geldiğinde diğer partilerin nasıl birlik içerisinde hareket ettiklerini gördük. Ülkenin temel konularda hiçbir şeyin, partilerin bakış açılarının değişmediğini bir kez daha gördük. 1994'te de aynı şekilde olmuştu. O dönem bir birlik içerisindeydiler; bugün de aynı birliği o genel kurulda gördüm" dedi. 

'ÜLKEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAKTIR'

Bugün Meclis'ten geçen teklifin yeniden şiddete davetiye çıkaracağı uyarısını yapan Sakık, şöyle devam etti: "Onun için hiçbir yararı olmayan bir şey yeniden 90'lı yıllara geri dönüşün bir çatışma ortamının dışında bir şey kazandıracağına inanmıyoruz. Ülkenin acı yıllarını yeniden bizlere yaşatacaktır."

'94'TE SAVUNMA YAPTIK, BUGÜN O BİLE GASP EDİLDİ'

Sakık, darbe anayasası kapsamında 1994'te dokunulmazlıkların tartışıldığı sırada milletvekillerinin kürsüde savunma hakkının olduğunu ancak bugün hakkında dahi gasp edildiğini belirterek, "Bir ihtilal anayasası kapsamında daha demokratik bir tavırla o gün kürsüye çıkıp savunma bile yapmıştık ama bugün bu bile yaptırılmadı. Yine gizli oylama yapılması gerekirken, bu dahi ihlal edildi. Bu bir kez daha ülke hukukun geldiği noktayı gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

'BİZ GELDİK, BİZİ YARGILAYANLAR TARİHE GÖMÜLDÜ'

"Tek kelimeyle geleceğimiz adına üzüldüm" diyen Sakık, şöyle dedi: "O gün kürsüde savunma yaparken, dokunulmazlıklarımızı kaldıranlara 'bugün bizi buradan tasfiye ediyorsunuz ancak yarın bizler geleceğiz sizler olmayacaksınız' demiştik. Bu yaşandı, biz bir kez daha halk iradesiyle oraya geldik, bizi yargılayanlar ise tarihin karanlığında kayboldu. Bu biz kez daha olacak ve bugün o darbeye karşı dik duranlar özgür bir yaşamı inşa edecektir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüze kalkışan sevgilisini öldüren kadına indirim

SONRAKİ HABER

Pınar Gemsiz'in bebeği gönüllü annelerin sütüyle besleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...