20 Mayıs 2016 13:03

'Elçi dosyasının faili meçhul olmasına izin vermeyeceğiz'

Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için adliye binası önünde bir araya geldi.

Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinin ardından Baro'nun her hafta Cuma günü Adliye önünde düzenlediği açıklamada, dosyanın "faili meçhul" rafına kaldırılmasına asla izin verilmeyeceği vurgulandı. Cinayetin üzerinden 175 gün geçmesine rağmen faillerin açığa çıkarılmamasına tepkinin olduğu açıklamaya, baro yöneticileri ve avukatlar katıldı. "Em te ji bîr nakin-Seni unutmayacağız" yazılı pankart açan baro üyeleri, Elçi'nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. 

Açıklamada konuşan Baro Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, soruşturma dosyasının etkili ve hızlı yürütülmediğini belirterek, "Üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen failleri ve arkasındaki karanlık odakları bulmaya dönük, sonuca tesir edecek etkili bir delil bulunabilmiş değil. Ama baro ve toplum olarak Tahir Elçi'nin aydınlatmış olduğu onlarca faili meçhul dosyadan kaynaklı kendisine bir borcumuz olarak bu dosyanın takipçisi olacağımızı ve bu dosyanın faili meçhul dosya olmasına izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz" dedi.

'KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ MÜZAKEREDİR'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen Özmen, şöyle devam etti: "Türkiye, 1994 yılındaki DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ve ardından tutuklanmasına şahitlik yapmıştır. Ne yazık ki bu demokrasi ayıbı, Kürt meselesinde ciddi olumsuzluklar yaratmış, temsili demokrasinin önünü kapatarak parlamentoya olan itibarın zedelenmesine neden olmuştur. Kürt meselesinin çözüm adresi parlamentodur, müzakeredir ve demokrasidir. Bunun dışındaki her türlü yol yöntem toplumu kırılmaya ve ayrıştırmaya götürecektir" dedi. 

Açıklamanın ardından kısa süreli oturma eylemi gerçekleştiren avukatlar, daha sonra alkışlarla eylemlerini noktaladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İBB: Harbiye açık hava sahnesinin yıkılması söz konusu değil

SONRAKİ HABER

Tecavüze kalkışan sevgilisini öldüren kadına indirim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...