20 Mayıs 2016 10:13

Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasını 'temenni' etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'te devam eden dokunulmazlık oylamasına dair 'inşallah hayırlısıyla neticelenir' ifadesini kullandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'deki 2 günlük programı için bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığına ait özel uçakla Ankara'dan Trabzon'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki bakanlar Veysel Eroğlu ve Süleyman Soylu ile birlikte Rize'ye hareketi öncesinde Trabzon Havalimanı'nda otobüsün üzerinden kısa bir konuşma yaptı.

Kendisini karşılamaya gelen kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Meclis'te devam eden oylama üzerinde durdu. "Bugün biliyorsunuz dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda bir oylama var" diyen Erdoğan, o esnada kalabalık arasında bulunan bazı kişilerden yükselen 'Hainleri Meclis'ten çıkarın' seslerine de "İnşallah" diyerek karşılık verdi.

Erdoğan, sonrasında sözlerine "Dokunulmazlıklarla ilgili oylama inşallah hayırlısıyla neticelenir. Böylece eğer 367 aşılmazsa 330-367 arasında bir netice çıkarsa o zaman bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Benim aziz milletim de gereken cevabı verecektir" diyerek devam etti.

Dokunulmazlıklara dair bu sözleri sarf eden Erdoğan, yine tek, bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet vurgusuyla devam ettiği konuşmasında, paralel devlet yapılanmasına vurgu yaparak "Bizim tek devletimiz var. Bunun dışında bir devlet; neymiş o paralel devlet, asla. Ne bu böyle. Ne işin var senin Pensilvanya'da. Neymiş, hocaymış, Hoca geç mihraba, mihrapta çalış ya. Orada ne yapıyorsun? bir kısmı kaçtı, Türkiye'nin dışında. Ne demiştik; Trabzon'da bir konuşmada 'inlerine gireceğiz' demiştik. Kaçan kaçıyor yakalananlar da cezaevinde. Ama hala devam ediyor, daha bitmedi. Daha çok işimiz var. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Niye bunlar öyle cins ki paralel yapı şuanda bölücü terör örgütü ile omuz omuza. Bir bakıyorsun CHP ile omuz omuza. Nereden tutturuyorsa oradan gidiyor, dürüst değil" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından helikopterle Rize'ye hareket etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Acele kamulaştırma’ 700 çocuğu mağdur edecek

SONRAKİ HABER

Asker cenazesinde Kılıçdaroğlu'ya yumurtalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...