20 Mayıs 2016 10:12

‘Acele kamulaştırma’ 700 çocuğu mağdur edecek

Diyarbakır/Bağlar'da Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu'na 'acele kamulaştırma' kararı verildi. Solin Çocuk Evi'nde 700 öğrenci kurs görüyordu.

Paylaş

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’ne ait Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu için Bakanlar Kurulu tarafından 25/4/2016 Tarihli ve 2016/8825 sayılı Kararname ile “acele kamulaştırma” kararı verildi. İçişleri Bakanlığının talebiyle bakanlar kurulunda alınıp Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Diyarbakır’ın Bağlar Kaynartepe Mahallesi’nde 4 bin 270 metrekare alan kamulaştırılacak. Kamulaştırılacak alanın 2 bin 870 metrekaresi Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu’na ait bulunuyor.

Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu’nda 700 öğrenci kurs görüyor ve uzman öğretmenler eşliğinde yaz- kış yüzme eğitimlerini alarak kişisel gelişimlerini tamamlıyor. Bağlar Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu’nda 3-13 yaş grubundaki çocukların kurs müfredatında satranç, tiyatro, dans, müzik, trafik bahçesi, İngilizce, kadınlara arbane, aile çocuk iletişimi, psikodrama ile çocuklara yüzme yer alıyor. Duruma tepki gösteren aileler çocuk evinin karakola dönüştürülmek istenmesine karşı imza kampanyası başlattı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘İnsanlar ölecek diye sabaha kadar uyuyamıyoruz’

SONRAKİ HABER

Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasını 'temenni' etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...