20 Mayıs 2016 09:13

SGK’da cadı avı

BES, SGK’nın kurum çalışanlarının sosyal medya hesaplarının takip edilmesine yönelik talimata tepki gösterdi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), SGK’nın kurum çalışanlarının sosyal medya hesaplarının takip edilmesine yönelik talimata ve  SGK İzmit İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan BES üyelerinin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi.

Basın toplantısı düzenleyen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, İzmit’te sendikalarının üyesi Ayhan Yüce'nin gözaltına alınmaya çalışılması ve savcılığa sevk edilmesini "vahamet" olarak değerlendirdi. İzmit’te basın açıklamasını yapan sendika üyelerinin halkın sağlığı ve güvenliği için taleplerde bulunduğunu ifade eden Aslan, "Ne acıdır ki vatandaşların sağlık hakkını güvenceye kavuşturulmasını isterken onun hakkını da savunduğumuz bir vatandaş eylemi provoke etmiş sonrasında ise işyeri temsilcimiz hakkında şikayetçi olmuştur. O tarihteki basın açıklamamız ise polisler tarafından 'izin yok' gerekçesiyle taciz edilmiştir" diye konuştu. Aslan, polisin tavrı ve üyeleri Yüce'nin savcılılığa sevkini kınadı.

SGK'DAN FİŞLEME YAZISI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan tüm illere gönderdiği bir yazı olduğu bilgisini veren Aslan, “Yazı Başbakanlık genelgesiyle ilişkilendirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu emekçilerinin sosyal medya hesaplarının müdürleri tarafından takip altına alınmasını istemektedir. Yöneticileri polis muhbirliğine teşvik eden ve hukuksal dayanaklardan yoksun bu yazının neyi amaçladığı ortadadır” dedi. Kamuda tek tip memur yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Aslan, kamuda partili memurluk sisteminin hayata geçirilmeye çalışıldığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selefi müftüden 'Türk lirası kullanın' çağrısı

SONRAKİ HABER

İranlı müzisyene sokak yine yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...