20 Mayıs 2016 09:08

Madencilerin eylemi ailelerinin desteğiyle sürüyor

Zonguldak'ta, 4 aydan bu yana ücret alamadıkları için iş bırakan ve ocaktan çıkmama eylemi başlatan maden işçilerine aileleri de destek veriyor.

Paylaş

Zonguldak'ta, 4 aydan bu yana ücret alamadıkları için iş bırakan ve maden ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlatan maden işçilerine aileleri de destek veriyor. Aileler polisin engelleme çabalarına karşın ocak yakınında bekleyişlerini sürdürüyor.

Kilimli ilçesi Gelik beldesinde faaliyet gösteren Deka Madencilik AŞ ve bu şirkete ait Balçın Madencilik’te çalışan 120 maden işçisi, ocak ayından itibaren ücret alamadıkları için geçen 4 Nisan’da iş bıraktı. 13 Nisan’da Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında maden şirketine kayyım atandı. Ücretlerini alabilmek için Valilik önünde eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışan madenciler, geçen hafta kent merkezinde 7 katlı iş hanının çatısına çıkarak oturma eylemi yaptıktan sonra önceki gün de maden ocağından çıkmama eylemi başlattı.

‘BABAM SAĞ SALİM GELSİN’

Madende eylemde olan bir işçinin kızı 16 yaşında Ezginur Aktaş, DHA’ya şunları anlattı: “Ocağın kaç metre altındalar haberim yok. Babam akşam eve gelmedi. Ben babam gelmeden buradan hiçbir yere gitmiyorum. Ben parada bile değilim. Yeter ki babam sağ salim gelsin buraya. Kimse mecbur kalmasa çocuklarını bırakıp yerin altına böyle girmez.”

Eşi Cemalettin Akkoç maden ocağında olan Fidan Akkoç da “Ben ekmek alamıyorum, ilacımı alamıyorum. Bayat ekmek alıp yiyoruz. Okula giden 2 çocuğum var. Harçlık verecek para yok. Kızım babasına mektup yazmıştı. Maden ocağı önünde direğe astım. Yırtıp bana verdiler. Niye böyle yapıyorlar? Kocam burada aç dururken ben evde mi oturacağım? Biz de geldik onlara destek veriyoruz” dedi. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

HDP Adana il örgütü: Evet oyu halk iradesine darbedir

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kiralık işçilik' yasasını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...