20 Mayıs 2016 08:54

HDP Adana il örgütü: Evet oyu halk iradesine darbedir

HDP, Adana il binasında yaptığı açıklamada CHP'li vekillerden dokunulmazlıklarla ilgili yasa teklifine hayır demesini istedi.

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü, il binasında basın açıklaması gerçekleştirerek CHP milletvekillerinden TBMM Genel Kurulu’nda dokunulmazlıklarla ilgili yapılan yasa teklifine hayır demelerini istedi.

Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul’da yapılan tartışmalarda bu değişik önerisinin Anayasa, hukukun genel ilkeleri ve parlamenter temayüllere aykırı olduğunu ifade eden HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, hukuka aykırılık bir yana teklifin vekillere haksız imtiyaz sağlayan bir dokunulmazlığın kaldırılması değil HDP milletvekillerinin tutuklanarak meclisin dışına itilmesi olduğunu ifade etti.

Antidemokratik yüzde 10 barajına, baskılara rağmen 6 milyon seçmenin HDP’ye oy verdiğini hatırlatan Tural, “TBMM böyle bir adıma onay vermekle halk iradesine ve kendi meşruiyetine karşı bir darbe gerçekleştirmiş olacak, saygınlığını yitirecek ve büyük halk toplulukları nezdinde Türkiye’nin barışının teminatı olmaktan çıkacaktır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NATO’nun ‘Doğu hamlesi’ sürüyor

SONRAKİ HABER

Madencilerin eylemi ailelerinin desteğiyle sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...