20 Mayıs 2016 00:58

İstismarcıdan eşine: Dizilerde bile birden fazla eş var

Öğrencisine 5 yıl istismarda bulunan öğretmenin eşine 'Dizilerde bile birden fazla eş var, dinimizce de kabul olunan bir durum' dediği iddia edildi.

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hasan Türek Anadolu Lisesinde Edebiyat Öğretmeni C.G. tarafından imam nikahı kıyılarak 5 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan D.C’nin avukatı Özge Arslan, istismarcı öğretmenin eşine, “İzlediğin dizilerde bile birden fazla eş var, bizim dinimizce de kabul olunan bir durum” diyerek kendini meşrulaştırmaya çalıştığını iddia etti. Olayın ortaya çıkmasının ardından hakkında açılan idari soruşturma kapsamında okuldan uzaklaştırılan C.G’nin başka öğrencilere de cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

Avukat Özge Arslan yaptığı açıklamada delillerin toplanması için savcılıkla birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Başka öğrenci velilerinin de C.G. ile ilgili şikayetçi olduğu gelen iddialar arasında yer alırken bununla ilgili de konuşan Arslan, “Cinsel istismarda somut delillerin her zaman bulunması mümkün olamayabiliyor. Başka öğrencilerin de bu istismarlara maruz kalması işin vahametini, ciddiyetini ortaya koyuyor. Bizim aldığımız haberlere göre şikayetçi olan veliler var. Bunların da takibini yaparak adli makamlara müracaatını sağlayacağız. Dosyalar böyle bir durumda birleştirilecektir diye düşünüyoruz” dedi.

‘EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Arslan, “Dosyamız soruşturma aşamasında, iddianame hazırlanıp dava açıldığı takdirde burada 15 yıla kadar suçun temel cezası var. Ancak burada eğitimci olması, bakım ve gözetim görevinin de olması ağırlaştırıcı sebep. Aynı zamanda şiddet durumu ve cinsel birliktelik de ağırlaştırıcı sebep. Bunun takdirini de yargılama sonucunda mahkeme verecek. Biz tabii ki en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Bu olaylarla ilgili yaratılan toplumsal tepki de etkili. Medyada yer alan haberler ve dizilerdeki bakış açıları da toplumdaki algıyı şekillendiriyor. Bizim dosyamızda görüyoruz ki şüpheli, eşine yönelik ‘İzlediğin dizilerde bile birden fazla eş var, bizim dinimizce de kabul olunan bir durum’ diyerek meşrulaştırmaya çalışıyor. Bu noktada yaratılan kamuoyu baskısı önemli. Toplum hassasiyeti aynı zamanda yargının işleyişini de düzenlediği için, ne kadar çok gündeme gelirse o kadar bizler açısından önemli” dedi.

Olay, şimdi 19 yaşında olan D.C’nin 27 Nisan’da İzmir- Manisa kara yolu arasında Çiçekli Köy sapağında işkenceye uğraması ile ortaya çıkmıştı. Öğretmen hakkında savcılığa ve Milli Eğitim Bakanlığına suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık tarafından okula müfettiş atandı. C.G. okuldan uzaklaştırıldı, savcılık ise ifadesinin ardından serbest bıraktı.

ÖNCEKİ HABER

7. Gün

SONRAKİ HABER

Tanrıların Dağı’na RES tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...