19 Mayıs 2016 13:01

Binali Yıldırım'ın ilk durağı Diyarbakır

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ismi AKP Genel Başkan adayı olarak açıklanır açıklanmaz Diyarbakır'a gitti.

Paylaş

AKP'de yeni genel başkan adayı olarak açıklanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplantı öncesi açıklandığı gibi Diyarbakır'a geldi.

Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AKP genel başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri eşlik etti.

Yıldırım'ı havalimanında ise Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve diğer bazı yetkililer karşıladı.

Yıldırım, 12 Mayıs gecesi PKK'lilerin bomba yüklü aracının patlaması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyünün Dürümlü mezrasına gitti.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"16 vatandaşımız bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi bir katliam için sinsi plan yapan, kalleş plan yapan terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarım, bugün acıların paylaşılıp azaltılma günüdür. Dayanışma günüdür bugün. Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımızla buraya geldik.

Bunun anlamı şudur, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ankara’da da söyledim burada da söylüyorum, milletimiz rahat olsun. Bu terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa harfiyen, eksiksiz yerine getireceğiz.

Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kast edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki gereken neyse her şey yapılacak. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Finike'de ağa dolanan iki caretta caretta ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Fransa'da hükümet 3. kez OHAL, emekçiler 7. kez grev dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...