19 Mayıs 2016 12:28

Martin’in katili silahı açık artırmada sattı

ABD’de silahsız Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman, 17 yaşındaki genci öldürdüğü silahı internet üzerinden açık artırmayla sattı.

Paylaş

ABD’nin Florida eyaletinde silahsız Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman, 17 yaşındaki genci öldürdüğü silahı internet üzerinden açık artırmayla sattı. BBC’nin haberine göre, açık artırmayı yürüten UnitedGunGroup.com sitesi, silahın kaç paraya satıldığını ve alıcısını açıklamadı.

Mahalle Bekçisi Zimmerman, silahsız siyah genci Şubat 2012’de öldürmüş, ancak nefsi müdafaada bulunduğunu iddia ederek cinayet suçlamasından aklanmıştı. Silahı satışa çıkarmasının ardından Zimmermann’ı “Travyon’un ölümden kâr elde etmeye çalışmakla” eleştirildi.

‘AMERİKAN SİMGESİ’

Zimmerman açık artırma sitesindeki tanıtım yazısında 9 mm çapındaki silahı bir “Amerikan simgesi” olarak tanımlamış ve ABD Adalet Bakanlığının geçtiğimiz günlerde silahı kendisine geri verdiğini belirtmişti. Zimmerman davada Trayvon Martin’in kendisine saldırdığını ve nefsi müdafaada bulunduğunu savunmuştu.

Florida’nın Sanford kentindeki olayın ardından Zimmerman bir buçuk ay boyunca tutuklu kalmış ve bu durum ülke genelindeki eylemlerle protesto edilmişti.

Polis Zimmerman’ın tartışmalı “kendini savunma” yasası nedeniyle gözaltına alınmadığını savunmuştu. Yasa bir kişinin kendisini yakın tehlike altında olduğunu hissederse ölümcül güç kullanmasına izin veriyor.

Zimmerman’ın avukatları Trayvon Martin’in müvekkillerini yumrukladığını, kafasını kaldırıma çarptığını ve silahına doğru uzandığını savunmuştu. Savcılık ise Zimmerman’ın bir dizi yalan söylediğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Topuklu giymeye zorlanan garson kanayan ayaklarını paylaştı

SONRAKİ HABER

'Erdoğan'a hakaret' içerikli yarışmayı kazanan belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...