19 Mayıs 2016 10:25

Hasta tutuklunun mektubuna ‘güvenlik’ engeli

Hasta tutuklu Ergin Aktaş’ın, sürgün edildiği İzmir Menemen R Tipi Cezaevinden yazdığı mektuplara 'güvenlik' gerekçesiyle el konulduğu iddia edildi.

Paylaş

Adli Tıp Kurumu tarafından 3 kez “Cezaevinde kalamaz” raporu verilmesine rağmen tahliye edilmeyen hasta mahpus Ergin Aktaş’ın, sürgün edildiği İzmir Menemen R Tipi Cezaevinden yazdığı mektuplara “güvenlik” gerekçesiyle el konulduğu iddia edildi.

Uzun yıllardır cezaevinde bulunan ve her iki kolu olmayan Aktaş, Adli Tıp Kurumunun (ATK) hakkında 3 kez “Cezaevinde kalamaz” raporu vermesine rağmen tahliye edilmiyor. Sürgün edildiği İzmir-Menemen R Tipi Cezaevinde  7 metrekarelik hücreye konulan Aktaş’ın, yaşadığı hak ihlallerini ve bulunduğu hücredeki sıkıntıları arkadaşlarına ve yakınlarına yazdığı fax ve mektuplarına el konuldu.

KURUM ASAYİŞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRÜYORMUŞ!

Aktaş, 4 ve 12 Mayıs tarihlerinde cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini kaleme aldığı 3 mektubu, Cengiz Çelik ile Cihan Özyıldız’a göndermek istedi. Ancak Mektup Okuma Komisyonu,  “Kurumun asayiş ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğü” iddiasıyla mektuba el koydu. 18 Mayıs günü cezaevine Aktaş’ı ziyarete giden avukatı ve İzmir TAY-DER Eş Başkanı Seda Tanrıkulu,  “Aktaş’ın bulunduğu hücre insan onuruna aykırı hatta yaşam hakkının ihlali sebebi sayılabilecek derecededir. Tuvaletinin açıkta bulunduğu, bir mutfağı ve sıcak suyunun bulunmadığı bir hücrede kötü şartlar altında yaşamını devam ettirmeye çalışmakta. Bu olumsuz koşullarda Aktaş’ın sağlık durumu gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir” dedi.

Son görüşmesinde Aktaş’ın cezaevi müdürü ile görüştüğünü belirten Tanrıkulu, cezaevi müdürünün Aktaş’ın sağlık ve hücre koşullarının basına yansımasından dolayı rahatsız olduğunu ve üstü örtülü “Basında gündeme getirmeniz çözüm değil” sözleri ile tehdit mesajı verdiğini ileri sürdü. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Guta'da cihatçılara ağır darbe

SONRAKİ HABER

HDP'den CHP'ye: Saray'ın dayatmalarına teslim olmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...