19 Mayıs 2016 10:12

Doğu Guta'da cihatçılara ağır darbe

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da başlattığı geniş çaplı operasyonda cihatçıların büyük kayıplar verdiği bildirildi.

Paylaş

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da başlattığı geniş çaplı operasyonda cihatçıların büyük kayıplar verdiği bildirildi.

Yakındoğuhaber'in el Menar televizyonuna dayanarak verdiği bilgiye göre Suriye ordusu Doğu Guta’da cihatçı grupların elindeki çok sayıda yeri kontrol altına aldı.

Londra merkezli, hükümete muhalif silahlı gruplara yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye ordusu ve Hizbullah’ın birkaç aylık bir çalışmanın ardından Doğu Guta’nın güney bölümünü kontrol altına aldığını bildirdi.

Gözlemevi, Hizbullah ve Suriye Ulusal Savunma Güçlerinin silahlı grupların işgali altında bulunan Deyr el Asafir, Zebdeyn, Nola, Bezine, Harasta el Kantara, Hoş el Homsi, Hoş Devir, Bala, Rekabiye, el Beyad’ı kontrol altına alarak Doğu Guta’nın güneyine hakim olduğunu açıkladı.

Doğu Guta’da doğrudan Suudi istihbaratına bağlı olduğu belirtilen İslam Ordusu ile el Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi’ne bağlı grupların etkin olduğu bildiriliyor.

İslam Ordusu ile Feylak er-Rahman ve Ceyş'ül Fustat adlı gruplar arasında da son birkaç haftadır şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Havuz'dan yolsuzluk iddialarına Binali Yıldırım'ın karnesi

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklunun mektubuna ‘güvenlik’ engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...