18 Mayıs 2016 19:22

Aram yayınları stantına yapılan baskın protesto edildi

Aram Yayınları'nın standına polisin baskın yaparak afişlerinin indirilmesi ve bir yayın editörün gözaltına alınması protesto edildi.

Paylaş

Amed Kitap Fuarı'nda bulunan birçok yayın evi ve Kurd PEN üyesi yazarlar, Aram Yayınları'nın standına polisin baskın yaparak afişlerinin indirilmesini ve bir yayın editörün gözaltına alınmasını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. 

Amed Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Amed Kitap Fuarı'ndaki Aram Yayınları'na ait standın polis tarafından baskın yapılarak Paris'te katledilen Sakine Cansız ve Özgür Gündem Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Gurbetelli Ersöz'ün kitap posterlerine el konulmasını ve Aram Yayınevi çalışanı Emine Özkeskin'in gözaltına alınmasını diğer yayın evleri ve Kurd PEN basın açıklamasıyla protesto etti. Aram Yayınları'nın standının önünde yapılan açıklamada konuşan Kurd PEN Başkanı Şehmus Sefer, Aram Yayınevi'ne yapılan baskı ve baskınları kınadıklarını ve bu baskılar karşısında kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

Sefer, fuarın bir koordinasyonu olmasına rağmen ellerinde silahlarla keyfi baskın yapıldığına dikkat çekerek, "Toplanan afişler tamamıyla kendi kafalarına göre yaptıkları bir şeydi. Böyle baskılar yapıldıkça her yerde daha çok Kürt kitapları ve dergileri okunacak. Hiç kimse bunun önünü alamaz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’yi bölme planı devrede mi?

SONRAKİ HABER

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...