18 Mayıs 2016 18:19

Beşiktaş son maçta Torku Konyaspor’a 2-1 yenildi

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor, sezonun son karşılaşmasında şampiyon Beşiktaş'ı sahasında 2-1 yendi.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor, sezonun son karşılaşmasında şampiyon Beşiktaş'ı sahasında 2-1 yendi.

ŞAMPİYON OLDUKTAN SONRA KONYA'DA

SPOR Toto Süper Lig'de geçtiğimiz pazar akşamı Osmanlıspor’u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, ligdeki son maçında 3'üncülüğü garantileyen Torku Konyaspor'la karşılaştı.

30’UNCU DEFA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Torku Konyaspor ile şampiyon Beşiktaş, sezonun son hafta maçıyla lig tarihinde 30’uncu defa karşı karşıya geldi. Torku Konyaspor oynanan 29 maçın 3’ünü kazanırken, 17'sini kaybetti. 9 maçtan ise beraberlik çıktı.

BEŞİKTAŞ'TA 8 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, geçen hafta oynadığı Osmanlıspor maçına göre kadrosundan 8 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, Osmanlıspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Beck, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson ile Gökhan Töre'yi Torku Konyaspor karşısında yedek soyundurdu. Kaleci Tolga Zengin, gol kralı Gomez ve Querasma'yı maç kadrosuna almadı. Sarı kart cezası bulunan Oğuzhan Özyakup da kafilede yer almadı.

BOYKO KALEDE

Beşiktaş'ta geçen hafta oynayanların yerine kaleci Denys Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado, Necip, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Cenk Tosun, ilk 11'de yer aldı.

TORKU KONYASPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise ligdeki Bursaspor maçının ilk 11'ine göre takımında 5 değişiklik yaptı. Bursaspor maçının ilk 11'inde bulunan kaleci Abdülkerim Bardakçı, Mehmet Uslu, Halil İbrahim Sönmez, Mbamba ve Bajic'i Beşiktaş karşısında yedekler arasında tutan Kocaman, bu futbolcuların yerine Vukovic, Douglas, Traore, Meha ve Rangelov'u ilk 11'e dahil etti.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARDAN BAŞARI MESAJI

Beşiktaşlı futbolcular, seranomi öncesi ellerinde 'Konyaspor'a UEFA Avrupa Ligi'nde başarılar' yazılı pankart ile sahaya çıktı. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, koridorda şampiyon olan Beşiktaş takımının Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik heyet ve futbolcuları tek tek tebrik etti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Kasımpaşa maçında 'çirkin ve kötü tezahürat'tan verdiği 100 bin lira para ve kuzey kale arkası tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi cezası verilmesi nedeniyle Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tepki gösteren Torku Konyaspor yönetiminin bilet fiyatlarını 350 ile 500 lira arasında belirlemesi üzerine tribünler boş kaldı. 

12 BİN KİŞİ İZLEDİ

Cezalı olan 8 bin kişilik kale arkasındaki Kuzey Tribünde Kasımpaşa maçına gelmeyen ve cezalı duruma düşmeyen yaklaşık 2 bin yeşil-beyazlı taraftar maçı izledi. Diğer tribünlerde ise yaklaşık 10 bin Torku Konyasporlu taraftar takımını desteklemek için maça geldi. Bilet fiyatlarının yüksek olması üzerine karşılaşmayı izleyen seyircilerin kombine biletli taraftarlar olduğu bildirildi.

60 BEŞİKTAŞ TARAFTARI

Misafir takım tribünü bilet fiyatlarının 455 lira olarak belirlenmesi üzerine az sayıda Beşiktaş taraftarı karşılaşmayı izledi. isafir takım için ayrılan yaklaşık 2 bin kişilik bölümde ise yaklaşık 60 siyah-beyazlı taraftar takımına destek verdi.

30 TL'YE BİLET ALAN 33 ŞANSLI BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ

Konyaspor yönetiminin misafir takım bilet fiyatını 30 lira olarak açıklandığında hemen başvuran 33 Beşiktaş taraftarının bilet aldığı bildirildi. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Torku Konyaspor-Beşiktaş maçı öncesi Konya Büyükşehir Arena Stadyumu’nda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarlar üstleri aranarak içeriye alındı.

FUTBOLCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ

Karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkan ve şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaşlı oyunculara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tezahüratlarla takım oyuncularına destek verdi. Torku Konyasporlu oyuncularda taraftarları tarafından alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı.

TARAFTARDAN FEDERASYONA TEPKİ

Karşılaşma'nın 30'uncu dakikasında sosyal medya üzerinden örgütlenen yeşil beyazlı taraftarlar tribünleri terk etti. Yaklaşık 10 dakika koridorda bekleyen taraftarlar, karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında tribünlere tekrar döndü ve "Konyaspor geliyor bak bir gün elbet şampiyon olacak" sloganı attı. Ardından da, "TFF şaşırma sabrımıza taşırma", "Küfür yok ceza var, sizde nasıl şeref var" diye gösteri yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

12'inci dakikada Sukubic'in sağdan kullandığı uzun taç atışında ceza sahasına giren Holmen'in şutunu kaleci Boyko yatarak kontrol etti.

15'nci dakikada Rangelov'un pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Traore'nin sert şutunda top kaleci Boyko'da kaldı.

19'uncu dakikada Tolgay Arslan'ın pasında ceza yayı üzerine kadar gelen Sosa'nın sert şutunda top ağlarla buluştu: 1-0.

21'inci dakikada Douglas'ın soldan ceza sahasına yerden ortasında penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Traore'nin yerden sert şutunda ağlarla buluştu: 1-1.

22'inci dakikada Sukubic'in sağdan ceza sahasına ortasında kaleci Boyko'nun yumruklayarak çıkardığı topu önünde bulan Holmen'in gelişine sert şutunda filelerle buluştu: 2-1.

50'inci dakikada Sosa'nın ceza sahasının sol çaprazından kullandığı serbest vuruşu kaleci Serkan tokatlayarak uzaklaştırdı.  

55'inci dakikada Rangelov'un pasında ce zasahasının sağ çaprazında topla buluşan Ali Çamdalı'nın sert şutunu kaleci Boyko parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

62'inci dakikada yapılan oyuncu değişikliği ile oyundan çıkan ve önümüzdeki sezonda takımdan ayrılacak olan Alban Meha takım arkadaşları ile sarılıp vedalaşarak sahayı terk etti.

75'inci dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un sert şutunu kaleci Serkan Kırıntılı güçlükle kornere çıkardı.

81'inci dakikada Tosic'in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olcay Şahan'ın  sert şutu üstten az farkla auta çıktı.

Karşılaşma Torku Konyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile bitti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Laiklik ortak taleplerle birlikte düşünülmeli

SONRAKİ HABER

Basın açıklaması sırasında 'Cumhurbaşkanına hakaret' fişleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...