18 Mayıs 2016 17:04

Mimarlar Odası: Marmara Köşkü yıkıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi daha önce tarihi Çiftlik Restorant’ın yıkıldığı AOÇ’de şimdi de Marmara Köşkü’nün yıkıldığını iddia etti.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşa edildiği Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yargı kararlarına rağmen yıkımlar sürüyor. Daha önce tarihi Çiftlik Restorant’ın yıkıldığı AOÇ’de şimdi de Marmara Köşkü’nün yıkıldığı iddia ediliyor. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medyada yer alan fotoğraflara dikkat çekerek konuyu gündeme taşıdı. Dün şube binasında basın toplantısı düzenleyen Candan, AOÇ’nin her yanını görebilecek şekilde inşa edilen ve Cumhuriyet döneminin ilk modern çiftliklerinden bir olan Marmara Köşkü için “Marmara köşkü AOÇ’nin halka emanet edildiği yer” nitelemesi yaptı. Candan, Marmara Köşkü , ocak ayından itibaren riskli yapı olarak ilan edilmişti. Sonra da yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelmişti” dedi. Koruma Kurulunun ilgili kararını yargıya taşıdıklarını belirten Candan, kültürel miras olarak tescillenmiş bir yapının risk taşıması halinde yıkılmasının değil, bakım ve onarımın yapılması gerektiğine de vurgu yaptı. 

Bir binanın yıkılıp yeniden yapılmasının ancak yapının yerinde olmaması durumunda uygulanması gerektiğini belirten Candan, yargı süreci devam etmesine rağmen binanın yıkıldığı haberleri geldiğini söyledi. 10 Mart 2016 tarihinde çekilen fotoğrafta köşkün yerinde olduğunu, ancak yeni fotoğraflarda köşkün gözükmediğini belirten Candan, “Kaçak Saray yapıldığında Marmara Köşkü’nün tehlike altında olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Torba yasayla yaşasın rant’

SONRAKİ HABER

İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dört’ler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...