18 Mayıs 2016 14:01

‘Mobbinge sessiz kalma mücadele et’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu BES üyesi Sevil Çoban'ın uğradığı mobbinge itiraz ettiği için sürgün edilmesini protesto etti.

Paylaş

İstanbul Defterdarlığında çalışan BES üyesi Sevil Çoban uğradığı mobbinge itiraz ettiği için sürgün edildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla defterdarlık önünde yapılan eylemde “Mücadele etmezsek sesimizi kimse duymaz” çağrısı yapıldı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Defterdarlığında önünde mobbinge uğrayan ve sessiz kalmayınca sürgün edilen Büro Emekçileri Sendikası üyesi Sevil Çoban için basın açıklaması gerçekleştirdi. BES İstanbul 2 No’lu Şubesi’nin de destek verdiği eylemde “Sevil Çoban yalnız değildir. Mobbinge sessiz kalmıyoruz”, “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, komisyonu da raporunuzu da tanımıyoruz” dövizleri taşındı. 

‘KADINLARA SESLENİYORUM SESSİZ KALMAYIN’

3 yıldır amiri tarafından psikolojik şiddete uygulandığını söyleyen Sevil Çoban,“Benim sesimi duyup buraya gelen, kadına uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddeti kabul etmeyen  herkese teşekkür ediyorum. Bize amirlik yapan kişi bizi psikolojik şiddet, aşağılama, küçük düşürme ile sindirip susturmaya çalışıyordu. Bu özellikle kadın memurlara yapılıyor. Ancak burada herkes korkuyor. Ben bu korkumu yendim ve şikayette bulundum. Şikayette bulunca üsteki amirlerimiz ‘Bu işi çözeceğiz’ dediler. Bu süreçte ben rahatsızlandım. Geri döndüğümde çözüm olarak beni başka kurumda, başka bir birimde hiç yapmadığım bir işle takdir ve teşekkürlerini sunarak gönderdiler. Ben bunu kabul etmedim. ‘Şikayete istinaden bu tayini asla kabul etmiyorum’ dedim ‘Edeceksin’ dediler ve beni gönderdiler. Kadınlara sesleniyorum lütfen artık sessiz kalmayın. Mücadele etmezsek artık sesimizi kimse duymaz” diye konuştu.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan Birsen Kaplanseren, Sevil Çoban’ın İstanbul Defterdarlığı’nda müdürü tarafından mobbinge maruz kaldığını  ve bu uygulamayı kurum amirliğine dilekçe ile bildirdiğini söyleyen Seren, “Onun mobbinge karşı yükselttiği ses kendisinin sürgün edilmesiyle karşılık bulmuştur. Defterdarlık bünyesinde birçok arkadaşımız tıpkı Sevil gibi sürekli baskı altında tutulduğunu, amirleri tarafından sürgün edildiklerini ve mobbinge uğradıklarını biliyoruz. Sevil arkadaşımız mobbing davasını kazanana kadar davasının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

‘KADINLARIN HAKLARI BU KOMİSYONLA YOK SAYILIYOR’

Kaplanseren, Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi İçin kurulan Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı rapora da tepki gösterdi. AKP’nin Boşanmaları Araştırma Komisyonu kurarak skandallara imza attığını belirten Kaplanseren, “Kadınların mücadeleleriyle kazandıkları hakları bu komisyonlarda yok sayılıyor.cinsel şiddete maruz kalan kadınların cinsel şiddeti uygulayanla evlendirildiği günleri şimdi çocuklara yaşatmaya çalışıyorlar. Çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Biz kadılar buradan bir kez daha söylüyoruz, kurduğunuz komisyonunuzu da raporunuzu da tanımıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mor ve Ötesi, 20. yılını kutluyor

SONRAKİ HABER

Tacize karşı nöbet sonuç verdi, Valfsen müdürüne dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa