18 Mayıs 2016 13:51

Gültepe halkı: İmam hatip değil yeni okullar istiyoruz

Mahallenin tek orta okulunun imam hatip okuluna dönüştürülmek istendiği Gültepe’de halk eylem yaparak dönüşüme olan tepkilerini dile getirdi.

Paylaş

Mahallenin tek orta okulunun imam hatip okuluna dönüştürülmek istendiği Gültepe’de halk eylem yaparak dönüşüme olan tepkilerini dile getirdi ve kararın geri çekilmesini istedi. Veliler eğitimin laik ve bilimsel olmasının gerektiğini de vurguladı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kararı ile Gültepe Ortaokulunun imam hatip okuluna dönüştürülmesine halkın tepkisi devam ediyor. Şimdiye kadar 3 binin üzerinde imza toplayan veliler, okul önünde yaptıkları eylemde bölgede imam hatip ortaokuluna gerek olmadığını dile getirdi. 

Öğle arasında okul önünde toplanan vatandaşlar “Bilimsel laik eğitim hakkı engellenemez”, “Yeni ortaokullar istiyoruz, imam hatipler değil” yazılı dövizler açtı. Eyleme, yöre dernekleri, muhtarlar, spor klüpleri ve Eğitim Sen yöneticileri de destek verdi. Okul yönetimi ise öğrencilerin her zaman çıktığı okulun ön kapısını kapatarak öğrencilerin arka kapıdan çıkmasını sağladı. Okulun içinde polis arabası, yan sokakta da çevik kuvvet ekipleri bekletildi. 

‘ENSAR VAKFININ ÖĞRETMENLERİ GETİRİLECEKTİR’

Mahalle Sözcüsü Gazi Keskin, imam hatip ortaokullarının özellikle Alevi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde açıldığına dikkat çekerek “Açmak istedikleri bu okullara yarın Ensar Vakfının öğretmenleri de getirilecektir. Halkımız dikkatli olmalıdır” dedi. 

Hükümetin İzmir’e bakış açısını da hatırlatan Keskin “Bugün hükümet İzmir’in laik ve çağdaş yapısını kırmak ve gelecekte kendi düşüncesini hakimleştirmek için uygulamalarına devam etmektedir ve özellikle Gültepe bölgemizde imam hatip okulu açmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler semtimizde böylesi bir dönüşüm asla istemiyoruz. Bunun için bütün demokratik haklarımızı kullanacağız” diye konuştu. 

Eylemin ardından Konak otobüslerine binen çok sayıda Gültepeli topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vermek üzere Valilik önüne geçti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Montreal Rüzgarın Hatıraları’nı en iyi film seçti

SONRAKİ HABER

Mor ve Ötesi, 20. yılını kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...