18 Mayıs 2016 13:15

Danıştay Sur'dan sonra Silopi için de savunma istedi

Sur’un "acele kamulaştırılması" kararına itiraz sonrası Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma isteyen Danıştay Silopi için de bakanlıktan savunma istedi..

Paylaş

14 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 37 gün süren "sokağa çıkma yasağı" süresince tahrip edilen Şırnak’ın Silopi ilçesi ile ilgili alınan "acele kamulaştırma" kararını avukatlar Nuray Özdoğan ve Sertaç Kamil Ekinci, Danıştay 14'üncü Dairesine taşıyarak itiraz etmişti. İlçenin Başak ve Barbaros mahalleleri başta olmak üzere birçok mahalleyi kapsayan Bakanlar Kurulu kararının iptali için avukatlar, 6 Mart'ta başvuruda bulundu. Yürütmenin iptali için yapılan başvuruyu değerlendiren Danıştay 14'üncü Dairesi, ara kararında Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda savunma istedi. 

RİSKLİ ALANIN TESPİTİ İÇİN RAPOR İSTENDİ

Yürütmenin durdurulması isteminin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu 20/A maddesi uyarınca taraflara 15 günlük yasal savunma süresi veren Danıştay, "Afet riski altındaki alanların" dönüştürülmesi hakkında kanunun uygulama yönetmeliğinin, "Riskli alanın tespiti" başlıklı 5. maddesi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, "Alanın zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik raporun, alanda daha önceden meydana gelmiş afetler varsa bunlara dair bilgilerin, alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı sınıflandırma haritasını, varsa uygulama imar planının, alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesi, alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritası, zemin yapısı sebebiyle riskli alan olarak tespit edilmek istenilmesi halinde yer bilimsel etüt raporu ile davacılara ait parsellerin dava konusu Bakanlar Kurulu kararı ekindeki krokilerde belirtilen koordinatlar arasında kalıp kalmadığı sorularak ilgili bilgi ve belgelerle, dava konusu işlemin dayanağı diğer tüm bilgi ve belgelerin gönderilmesinin istenilmesine" karar verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Arınç: Güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyorlar

SONRAKİ HABER

Montreal Rüzgarın Hatıraları’nı en iyi film seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...