18 Mayıs 2016 13:00

Arınç: Güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyorlar

Arınç, programın iptali ile ilgili 'Omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyorlar' dedi.

Paylaş

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversitede katılacağı programın iptal edilmesiyle ilgili "Omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor. Bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur" dedi. 

Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı "provokatif olaylar çıkabileceği" gerekçesiyle iptal edilen eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Twitter'dan açıklama yaptı. Arınç, "Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur "dedi. 

'BASKICILAR BİZİM MAHALLENİN ÇOCUKLARI İSE...'

"Daha önce bu baskıcılar, ses kısıcılar, Başbakan asıcılardı. O zihniyetti" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Kendilerinde müthiş bir güç vehmediyorlar ve 'Beni eleştirirsen yok olursun' diyorlardı. Yok olmadık. Gençliğimizi, ömrümüzü verdik, yılmadık. Şimdilerde bu baskıcılar, ses kesiciler, sus deyiciler bizim mahallenin çocukları ise onlara kızıp mahalle değiştirecek değiliz. Kaldı ki o çocukların sesleri de artık karşı mahalleden geliyor" diye konuştu.

'GÜÇ SARHOŞLUĞUYLA YASAKÇILIK OYNUYOR'

Kurucusu olduğu AKP hareketini kastederek güç zehirlenmesi hatırlatması yapan Arınç, "Ülkemizin 'sus'lar ülkesi olmasına 40 yıl önce nasıl karşı çıktıysak aynı şekilde bugün de karşı çıkarız. Zira 40 yıl önceki iyi niyet ve gayretten zerre kadar sapmış değiliz. Aynı niyette, aynı safta, aynı safiyette ve aynı azimdeyiz. Daha düne kadar başörtüsü yasağı gibi nice yasaklara birlikte karşı çıktığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor ve omuz atıyorlarsa, o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de 4 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Danıştay Sur'dan sonra Silopi için de savunma istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...