17 Mayıs 2016 20:37

İSMMMO genel kurulu öncesi ‘güç birliği’ çağrısı

'Meslek İçin Güç Birliği', İSMMMO Olağan Genel Kurulu öncesinde gerçekleştirilen toplantıda 'Gelin, güç verin, değiştirelim' dedi

Paylaş

İstanbul Katılımcı Muhasebeciler Hareketi ve Yeni Mali Müşavirler Grubu üyesi mali müşavirlerin oluşturduğu “Meslek İçin Güç Birliği”, İSMMMO Olağan Genel Kurulu öncesinde gerçekleştirilen toplantıda “Gelin, güç verin, değiştirelim” dedi.

Perpa Ticaret Merkezi konferans salonunda yapılan basın açıklamasında, 26 yıllık İSMMMO tarihinde ilk defa kadın aday olan Emine Funda Üçüncü konuştu. “Oda ve Meslek mücadelemizde 26 yılı geride bırakıyoruz. Geçen bu sürede ortaya çıkan yönetsel tükenmişlik bütün kazanımlarımızın önünde engel olmuştur. Bu engellerin kaldırılması, sorunlarımızın çözülmesi yeni mesleki kazanımların elde edilmesi, mesleğimizin daha etkin, saygın bir zemine erişmesi için yeni bir güç birliği ihtiyaç haline gelmiştir” sözleriyle konuşmasına başlayan Üçüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oda ve birliğimizin kuruluşundan bugüne kadar mesleki sorunlarımız çözülemediği gibi, sorun sarmalı daha da büyümüştür. Üzerimizdeki iş yükü giderek artmış, gelir düzeyimiz düşmüş ve mesleki saygınlığımız toplumda içler acısı duruma gelmiştir. Meslektaşlarımız hak ettiği düzeye taşınamamıştır. İSMMMO’da iktidarda olan yönetim, kendi ikballerini korumak dışında meslektaşın sorunlarına çare üretmekten uzaklaşmış, kalıcı bir yönetime dönüşmüştür. Bu yönetim anlayışı ile odamız, ticarethane, meslektaşlarımız müşteri konumuna düşürülmüştür.”

GÜÇ BİRLİĞİNE DESTEK ÇAĞRISI

Üçüncü şu sözlerle kongre öncesi meslektaşlarını Güç Birliği’ne destek vermeye çağırdı: “Artık bu yönetim anlayışı tarihi misyonunu çoktan tamamlamıştır. Şimdi söz ve karar zamanıdır. Mesleğimiz adına kaybedilecek bir  yılı daha yaşamak istemiyoruz. Meslektaşın denetimine açık, şeffaf bir oda yönetimi için, sizleri, oluşturduğumuz güç birliğine davet ediyor, destek vermeye çağırıyoruz. Başta mesleki saygınlık olmak üzere, meslektaşlarımızın hayat standardını arttırmak, tahsilat sorununu çözmek, haksız rekabetin ve mesleki tekelleşmenin önlenmesi, yeni iş alanlarının yaratılması, bağımlı ve kadın meslektaşlarımızın öznel sorunlarının çözülmesi için İSMMMO yönetimine güç birliği olarak talibiz.”

‘BİLGİ İÇİN MUHASEBE’

Üçüncü’nün ardından konuşan Yönetim Kurulu Adayı Hüseyin Fırat’ın sıraladığı vaatlerin bir kısmı ise şöyle: “Bugün mesleki faaliyetlerimizi kamunun yarattığı angaryalarla geçirmeye çalışıyoruz. Bizler vergi için değil bilgi için muhasebe yapmak istiyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Sayıları yüz bini geçen meslek mensubunun iş potansiyeline göre yeniden planlanmasını gerçekleştireceğiz. SMMM unvanından serbest kelimesini çıkaracağız. Yeni iş alanları yaratacağız.  Tüm şirketlerin bağımsız denetime tabi olması için mücadele edeceğiz. Ortak proje çalışmalarında bulunacağız. Meslek odası ve birliklerin kaynaklarını Mali Musavirlerin çıkarlarını korumak için kullanacağız.”

İSMMMO Olağan Genel Kurulu Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 28-29 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kullanmadıkları renkli oylarla hatıra fotoğrafı çektiler

SONRAKİ HABER

Yaş çay fiyatı yetersiz bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...