17 Mayıs 2016 20:33

Kullanmadıkları renkli oylarla hatıra fotoğrafı çektiler

Anayasa değişikliği teklifi oylamasında AKP’li bazı vekiller, oylama sırasında zarfa koymadıkları renkli pullarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş

Anayasa değişikliğinin birinci maddesinin oylaması yapıldı. Genel Kurulu yöneten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP’lilerin uyarısı üzerine bazı AKP milletvekillerinin kabinlere girmeden oylarını zarflarına koymamalarını istedi. 

Bu sırada AKP Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, arkadaşlarıyla oy kutusu başında kullandıkları beyaz oy pusulası dışında diğer kırmızı ve yeşil oy pusulalarıyla açık bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA İLGİ AZ OLDU

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, birinci maddenin oy kullanımını da genel kurul salonuna gelerek yaptı. Davutoğlu, oy kullanmak için kutu başında hatıra fotoğrafı çektiren AKP milletvekillerini bekledi ve salondan ayrılırken yanında başka milletvekili olmaması dikkati çekti. 

Muhalefet partisi genel başkanlarından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da oylamaya katıldı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Liman-İş sendikası bastırdı İzmir Limanı planı değişti!

SONRAKİ HABER

İSMMMO genel kurulu öncesi ‘güç birliği’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...