17 Mayıs 2016 12:43

Dokunulmazlıkları kaldırma teklifi görüşülüyor

AKP’nin HDP’yi saf dışı bırakmak amacıyla “dokunulmazlıkların kaldırılması” için Meclise getirdiği Anayasa değişikliği teklifi görüşülüyor.

Paylaş

İlk tur oylaması bugün yapılacak. Anayasa’ya geçici madde eklenmesine ilişkin teklifin ikinci tur görüşmesi ise 20 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Anayasa değişiklik teklifi, iç tüzüğe göre diğer tasarı ve tekliflerden farklı şekilde görüşülüp, gizli oylamayla kabul ediliyor. Teklifin ilk tur görüşmelerinde maddeler üzerinde en fazla 7 değişiklik önergesi verilecek. Her değişiklik önergesi, ayrı ayrı görüşülerek oylanacak.

Teklifin birinci ve ikinci tur görüşmeleri arasında en az 48 saat geçme zorunluluğu bulunuyor. Anayasa değişiklik teklifinin iki tur görüşmelerinde maddelere geçilmesi, maddeler ve tümü üzerinde toplam 6 kez gizli oylama yapılacak. Birinci tur görüşmede maddelerine geçilmesi ve iki madde üzerinde 3 oylama, ikinci turda ise iki madde ile teklifin tümü üzerinde 3 oylama yapılacak. Verilecek değişik önergelerinin kabul edilecek olması halinde gizli oylama yapılacak, oylamada 330 oy aranacak. (HABER MERKEZİ)

HDP'li kadın vekiller dokunulmazlık öncesi toplu fotoğraf çektirdiler.

ÖNCEKİ HABER

Kontrolden çıkan TIR, araçlara çarptı: 1 ölü, 10 yaralı

SONRAKİ HABER

AP İnsan Hakları Komitesi HDP'yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...