29 Nisan 2012 10:44

Gerçekleri ortaya çıkarmak boynumuzun borcu

Gaziantep’te gerçekleşen Hayat Televizyonu’yla dayanışma gecesinde kurulduğu günden bu yana ezilenlerin sesi olan Hayat Televizyonu’yla dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.‘Milyonerlerin değil, milyonların televizyonu’ sloganıyla yayın hayatını sürdüren Hayat Televizyonu için Gaziantep Ravanda Hot

Gerçekleri ortaya çıkarmak boynumuzun borcu
Paylaş
İnanç Yıldız

‘Milyonerlerin değil, milyonların televizyonu’ sloganıyla yayın hayatını sürdüren Hayat Televizyonu için Gaziantep Ravanda Hotel’de düzenlenen dayanışma yemeğine birçok işçi, kamu emekçi, aydın, sendikacı, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hatice Yıldız, Hayat Televizyonu’nun kurulduğu günden bu yana halkın sesi olduğunu belirterek, mevcut sistemin, devamlılığını sağlamak ve halktan gerçekleri gizlemek için televizyonlar kurduğunu, Hayat Televizyonu’nun ise kurulduğu günden beri gerçekleri halka ulaştırdığını, ulaştırmaya da devam edeceğini söyledi. Roboski Katliamı’nı hatırlatan Yıldız, “Medyanın yaşananları görmediği, görmek istemediği bir zamanda Hayat Televizyonu Kürt halkının yanında oldu. Her zaman işçilerin, emekçilerin, kadınların, öğrencilerin, Kürtlerin, ezilen, sömürülen, ötekileştiren kesimlerin kanalı oldu” şeklinde konuştu. Özgür basına yönelik saldırıların arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Yıldız, Hayat Televizyonu’na her zamankinden daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

‘HAYAT TELEVİZYONU EZİLENLERE UMUT OLDU’

Yıldız’ın ardından söz alan HDK Daimi Meclis Üyesi Müslüm Acar, Metin Göktepe’yi, Musa Anter’i anarak, “Hayat Televizyonu kurulduğu günden beri bizlere umut oldu. Ezilen, sömürülen, ötekileştiren kesimlerin sesi olduğu” dedi.

Etkinliğe katılanlara seslenen HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise , “Türkiye’nin sürekli büyüdüğünü söylüyorlar ancak işçiye, emekçiye yansıyan bir büyüme olmuyor. İşçi ve emekçilere bu hayatını reva görenlerden bunun hesabını sormalıyız” dedi. “Gerçekleri ortaya çıkarmak bizim boynumuzun borcu” diyen Tüzel, “Gerçekleri ortaya çıkaracak olan da Hayat Televizyonu’dur, Evrensel, Gündem, Birgün gibi basın kuruluşlarıdır. Onlara her zaman ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik Nar Sanat Derneği bünyesinde kurulan Nar Ekşisi Müzik Grubu’nun müzikleriyle devam etti. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman 1 Mayıs’a hazır

SONRAKİ HABER

Kadınlardan 1 Mayıs’a çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...