17 Mayıs 2016 07:18

KCK İstanbul Ana Davası 8 Eylül'e ertelendi

204 Kürt siyasetçinin yargılandığı 'KCK İstanbul ana davası' 8 Eylül'e ertelendi.

Paylaş

204 Kürt siyasetçinin yargılandığı 'KCK İstanbul ana davası' İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın altıncı duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi kararının 5 ay içinde verilmediği gerekçesiyle "yargılamanın devamı" yönünde hüküm kurulduğunu hatırlatarak, bu davanın sonucunun beklenilmesinden de vazgeçilmesini ve yargılamanın kaldığı yerden devamını kararlaştırmıştı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yedinci duruşmasına kürt siyasetçiler ve avukatları katıldı. KCK İstanbul Ana Davası'nda yargılanan sanıklardan Şemsettin Dülek'in geçirdiği kalp ameliyatı sonucu dün gece hayatını yitirmesi sebebiyle avukatlar taziyeye katılmak için duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Avukatlar, AYM kararının beklenmesi ve sanıkların beraati taleplerini de yineledi. Daha sonra söz alan avukat Sinan Zincir, tutuklu avukatları hatırlatarak soykırım operasyonlarının devam ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, beraat ve AYM kararının beklenmesi taleplerini reddederken bir sonraki duruşmayı 8 Eylül'e erteledi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB, öğretmenlerin gözetmenlik ücretini 2 aydır ödemedi

SONRAKİ HABER

Facebook'ta % 90 indirimli güneş gözlüğü tuzağına dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...