17 Mayıs 2016 07:06

MEB, öğretmenlerin gözetmenlik ücretini 2 aydır ödemedi

19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen açıköğretim lise ve ortaokul sınavlarında görev alan öğretmenlerin gözetmenlik ücretleri ödenmedi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Milli Eğitim Bakanlığı, 19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen açıköğretim lise ve ortaokul sınavlarında görev alan öğretmenlerin ücretlerini yatırmadı. En geç 20 gün içinde öğretmenlerin banka hesaplarına yatırılan ücretlerle ilgili yaklaşık 2 aydır bir gelişme olmaması tepki çekti.
Türkiye’nin bir çok yerinde gözetmen öğretmenler ücretini alamadı. Bu yerlerden biri de İstanbul’un Zeytinburnu ilçesi. Konuyla ilgili bilgi almak için Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü aradık. İsmini vermek istemeyen bir yetkili “Bakanlık ücret konusuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile mutabakat sağlayacak. Daha sonra ücretin ne miktarda ödeneceğine dair bize bilgi verecek. Şu anda elimize bilgiler yeni yeni gelmeye başlıyor. Ücretler netleşince ödemeler yapılacak” diye konuştu.

EĞİTİM SEN: TAKİPÇİSİYİZ

Yapılan bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerektiğini, yüzlerce öğretmenin bu sınavlarda görev aldığını dile getiren Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Milli Eğitim Bakanlığı ya da ÖSYM bir sınav yapıyor. Fakat burada yapılan sınavlarda görev yapan öğretmenlerin ücretini zamanında ödemiyor. Sonuçta insanlar bir gelir elde etmek amacıyla hafta sonunu veda ederek sınava giriyor. Karşılığının bir an önce ödenmesi gerekir. Eğitim Sen olarak takipçisi olacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den Erdoğan ve AKP'ye tam destek

SONRAKİ HABER

KCK İstanbul Ana Davası 8 Eylül'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...