17 Mayıs 2016 06:04

AKP'de temayül yoklaması: Birinci Binali Yıldırım

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'de yeni genel başkan için yapılan temayül yoklamasında Binali Yıldırım'ın 1. çıktığını yazdı.

Paylaş

Hükümet çevrelerine yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'de yeni genel başkan için yapılan temayül yoklamasında Binali Yıldırım isminin birinci çıktığını yazdı.

Selvi, listenin ikinci sırasında Bekir Bozdağ'ın, üçüncü olarak da Numan Kurtulmuş'un yer aldığını belirtti.

Selvi, bunu şöyle değerlendirdi: "Bu ne demek? Birinci Erdoğan, ikinci Erdoğan, üçüncü yine Erdoğan. Başka bir ifade ile temayül yoklamasından Recep Tayyip Erdoğan çıktı" görüşünü dile getiren Selvi, "AKP’de sürpriz yok."

Selvi yazısında MHP'deki gelişmeler ve erken seçim senaryoları için de şu ifadeleri kullandı:

"Süreç AK Parti ile MHP’yi yakınlaştırdı. Bahçeli’nin kurultaya gitmemeye, AK Parti’nin ise partili cumhurbaşkanlığını gerçekleştirmeye ihtiyacı var. Pazar günkü yaşananlardan sonra MHP’de, beşinci partinin ayak sesleri duyulmaya başladı. Bu kapsamda Ankara kulislerinde konuşulan bir değerlendirmeyi yansıtmak istiyorum.

MHP bölünme sürecine girdi. Meral Akşener kongreyle sonuç alamazsa, kendisiyle birlikte hareket edenlerle bir parti kurabilir. Bu durumda MHP kan kaybedecek. Türkiye partisi olma yolunda barajı aşan HDP ise terörle mücadelede başarılı bir sınav veremediği için barajın altına düştü. 2016 sonu ya da 2017 başında yapılacak bir erken seçimde, MHP ile HDP barajın altında kalabilir. Bu durumda, 3 Kasım 2002 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti ve CHP’den oluşan bir Meclis tablosu ortaya çıkar. Böylece, AK Parti tek başına Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çetin: Taciz ettiğim söylemi yalandır, o benim kızım yaşında

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Erdoğan ve AKP'ye tam destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...