29 Nisan 2012 09:21

Üniversitelerin tiyatro grupları festivalde buluşuyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin düzenlediği Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nin 10.’su, 1-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival’e, İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Eskişehir, Antalya, Adana ve Rize illerinin de içinde yer aldığı Türkiye’nin dö

Üniversitelerin tiyatro grupları festivalde buluşuyor
Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin düzenlediği Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nin 10.’su, 1-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival’e, İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Eskişehir, Antalya, Adana ve Rize illerinin de içinde yer aldığı Türkiye’nin dört bir yanından üniversite grupları katılıyor.
Kültür Üniversitesi/Haldun Taner’in Keşanlı Ali Destanı, Özyeğin Üniversitesi/William Shakespeare’nin Bir Yaz Gecesi Rüyası, Akdeniz Üniversitesi/Ilan Hatsor’un  Maskeliler, Sakarya Üniversitesi/Ahmet Lazcan’ın Yağmurdan Kaçırılanlar, Haliç Üniversitesi/Amelie Nothomb’un Kara Sohbet, Galatasaray Üniversitesi/Melih Cevdet Anday’ın İçeridekiler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi/Güngör Dilmen’in Kurban, Rize Gençlik Merkezi Tiyatrosu/Baba Reis oyunlarını sahneleyecek grupların oyunlarından bazıları. Festival çerçevesinde oyunlar 19 gün boyunca İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir 2 Sahnesi, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi, İstanbul Şehir Tiyatrosu Kağıthane Sadabad Sahnesi, Zeytinburnu Kültür Merkezi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak festivalin kapanış ve ödül töreni Vatan Şaşmaz’ın sunumuyla gerçekleşecek.
Üniversitelerarası 10. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında En İyi Oyun, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Dekor Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Kareografi, En İyi Işık Tasarımı, En İyi Reji, En İyi Makyaj, En İyi Müzik, Ümit Veren Yazar, Jüri Özendirme ve Onur Ödülü olmak üzere 15 kategoride ödül verilecek.
Gecede ayrıca Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu bugüne taşıyan ustalar Tacettin Diker, Orhan Kurt, Metin Özlen, Rauf Altıntak ve Ünver Oral’a Onur Ödülü verilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘The Hobbit’ görücüye çıktı

SONRAKİ HABER

Emeğin fimleri ‘özgürlük emek ister’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...