16 Mayıs 2016 14:00

Derince’deki deniz doldurma projesine durdurma

Derince Limanı ilave dolgu yapımı ve dip tarama projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının yürütmesi durduruldu.

Paylaş

Kocaeli'deki “Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi” için verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararının yürütmesi durduruldu.

Liman-İş sendikası tarafından Kocaeli 1.İdari Mahkemesi’ne açılan dava sonuçlandı. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Mevcut Liman (Dolgu ve Rıhtım) Revizyonu projesinin bulunduğu alana ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli uygulama imar planının Danıştay Altıncı Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulması nedeniyle, alana ilişkin bir uygulama imar planı bulunmadığının anlaşılması karşısında, kıyıda doğrudan veya denizin doldurulması suretiyle liman yapılmasının ise ancak uygulama imar planı yapılması mümkün olduğundan dava konusu “ÇED Gerekli Değildir” kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütülmesinin durdurulmasına, itiraz yolu kapalı olarak karar verilmiştir.”

Karar sonrası açıklama yapan Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, “Sendikamızın köklü tarihinden aldığı kamuya karşı sorumluluk ilkesi gereği, limanlarda ülkemiz aleyhine gerçekleştirilen her türlü işleme karşı hukuki mücadelemiz devam edecektir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Pala ve Erdal Erzincan aynı sahnede

SONRAKİ HABER

Samsun'da kreşte çocuklara şiddet iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...