16 Mayıs 2016 13:43

Baysal: Gerçekleri yazanların yanındayız

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmenliği nöbetini devralan Nurcan Baysal, zor dönemde gerçeklerin peşinde koşanların yanında olduklarını söyledi.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği nöbetini devralan Gazeteci-Yazar Nurcan Baysal, karanlık bir süreçten geçildiğini belirterek, “Bu karanlık dönemlerde hâlâ haber yapmaya ve gerçekleri yazmaya çalışan insanların yanındayız. Haber için can güvenliklerini hiçe sayanların yanında bizim yaptığımız nedir ki?” dedi.

Soruşturma ve dava kıskacındaki Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla “Özgür Basın Özgür Ülke” şiarıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının 14’üncü gününde nöbeti, Gazeteci Yazar Nurcan Baysal devraldı. Diyarbakır’da olmasından kaynaklı gündem toplantısına katılamayan Baysal, yazacağı dayanışma yazısıyla desteğini sunacak.

‘DAYANIŞARAK ATLATABİLİRİZ’

Özgür Gündem üzerindeki baskılara ve tutuklu bulunan 13 DİHA muhabirine dikkat çeken Baysal karanlık süreçten geçildiğine vurgu yaparak, “Böyle dönemlerde dayanışmanın özellikle gerçeğin peşinde koşan insanlarla ve kurumlarla dayanışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Basın üzerinde artan yoğun baskılara rağmen gerçekleri yazmanın cesaret gerektirdiğini belirten Baysal, karanlık dönemde hâlâ haber yapan, gerçekleri yazmaya çalışan insanların ise yanında olduklarını ve böylesi dönemlerin ise dayanışarak atlatılabileceğini ifade etti.

‘BİZİM YAPTIĞIMIZ NEDİR Kİ?’

Uluslararası alanda Kürt medyası üzerindeki baskıların daha fazla dile getirilmesi gerektiğini söyleyen Baysal, savaş devam ettiği sürece baskıların da artacağına vurgu yaptı. Baysal, “DİHA’nın 13 muhabiri tutuklu. Yani önümüzde Cizre’de Rojhat olayı, Beritan olayı, Refik Tekin olayı var. Nusaybin’den Gever’den bütün bu alanlardan haber vermeye, haber yapmaya çalışan, kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan insanlar var. Canlarını feda eden insanlar var. Can güvenliklerini hiçe sayan insanlar var. Onların yaptıkları yanında bizim yaptığımız nedir ki?” diye konuştu.

Baysal, yaşanan karanlık dönemlerde Kürt medyasında saha içinde çalışan ve tarihe not düşmek isteyen insanların yanında durmak gerektiği mesajını verdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dündar: Ülkeyi hırsıza uğursuza bırakacak değiliz!

SONRAKİ HABER

100. yılında Sykes-Picot / 100 yıl sonra ‘yeniden paylaşım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...