16 Mayıs 2016 12:48

Tiner bağımlısı çocuklar Suriye’ye mi götürüldü?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, Antep’te vatandaşlar arasında konuşulan bir iddianın araştırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Antep’te vatandaşlar arasında konuşulan bir iddianın araştırılması için yetkililere çağrıda bulundu. Cankurtaran, geçmişte sokaklarda görülen tiner bağımlısı çocukların son iki yıldır aniden azalmasından dolayı, çocukların cihatçı örgütlerce Suriye ve Irak’a savaşa götürüldüğü iddialarının halk arasında konuşulduğunu söyledi.

Benzer iddiaları daha önce bölgedeki diğer illerde yaşayan vatandaşlardan da duyduğunu kaydeden Cankurtaran, “Şayet bu çocuklar bir sosyal koruma programı ile topluma kazandırılmış ise bu hepimizi mutlu eder. Ancak böyle bir çalışma yapıldığına, bu çocukların sağlığına kavuştuğuna dair bir işaret olmadığından akıllara  şu soru geliyor. Bu çocuklar nerede? Bu çocuklar Gaziantep başta olmak üzere sınır illerinde hayli faal olan cihatçı örgütlerce para veya benzeri vaatlerle kandırılarak savaşmak üzere Suriye veya Irak’a götürülmüş olabilir mi?” diye sordu.  

‘DEVLET BU İDDİAYI ARAŞTIRMALI’

Antep’in cihatçı örgütlerin yoğun faaliyetleri olan bir il olduğuna dikkat çeken Cankurtaran, “Devlet bir an önce Gazianteplilerin zihnini meşgul eden bu iddiayı araştırarak doğruluğunu veya yanlışlığını tespit etmeli. Çünkü birçoğu sokaklarda yaşayan, kimsesi olmayan bu çocuklar terör örgütlerinin kucağına düşmesi en kolay kesim. Onları intihar saldırısı gibi sonu ölümle bitecek eylemlerde kullanmak isteyebilirler” diye konuştu.

‘SURİYELİ ÇOCUKLAR NEREDE?’

Nizip’teki kampta tacize uğrayan üç çocuğun kayıp olduğu iddialarını hatırlatan Cankurtaran, “Geçtiğimiz aylarda bir ulusal gazetede çıkan ve polis kaynaklarına dayandırılan bir haberde Türkiye genelinde 100 civarında Suriyeli ve Afgan çocuğun kayıp olduğu belirtiliyordu. Geçtiğimiz haftalarda Almanya’da yayımlanan bir haberde ülke genelinde 400 Suriyeli çocuğun kayıp olduğu, bunların suç örgütlerinin eline düşmüş olabileceği belirtilmişti. Almanya’da 400 Suriyeli çocuk kayıp ise bu rakam Türkiye’de çok daha yüksek olabilir. Çünkü neredeyse 100 misli Suriyeli var. Yetkili makamlar bir an önce bu konuda da kapsamlı bir araştırma yaparak önlem almalı” diye konuştu.

Alevi köylerine yakın yerlere yapılacak mülteci kamplarına da değinen Cankurtaran, Suriye’de Alevi köylerinde katliam yapan cihatçı örgüt militanlarının bu kamplarda kalmayacağının garantisinin kim tarafından verileceğini sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çadır kuran aileler: Burayı terk etmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

'Genelkurmay başkanının düğüne katılması son derece doğal'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...