16 Mayıs 2016 11:19

Hama'daki Alevi katliamı Adana'da kınandı

ANADOLU DER Suriye’nin Hama vilayetyindeki Zara köyünde, cihatçıların Alevileri katletmesini, basın açıklamasıyla kınadı.

Paylaş

Anadolu Halkları Kültür ve Dayanışma Derneği, Suriye’nin Hama vilayetindeki Zara köyünde, cihatçıların Alevileri katletmesini, basın açıklamasıyla kınadı. İHD, AKD, PSAKD, Vartolular Der, Bulamlılar Der, HDP ve EMEP’in de desteklediği açıklamada ANADOLU DER adına Özden Küçükgöde açıklamayı okudu.

Emperyal amaçlar için Suriye'de işbirlikçi çeteler eliyle mezhep, etnik köken ve aşiret savaşlarının çıkarıldığını ifade eden Küçükgöde, Suriye’deki savaşın sorumlularının petrol, tatlı su kaynaklarını gasbetme, ucuz iş gücü bulma ve bunların denetleneceği tampon bölgeler kurmak istediğini vurguladı.

Zara katliamının bu aklın bir ürünü olduğunu söyleyen Küçükgöde, Zara’da bir kez daha insanlığın katledildiğini belirtti. Suriye’deki tüm katliamlarda AKP Hükümetinin payının olduğunu söyleyen Küçükgöde, Suriye’deki kıyımın bir an önce sona ermesini istediklerinin altını çizdi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 'İrademe dokunma' eylemi

SONRAKİ HABER

Engelliye kadro yok, istismar çok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...