16 Mayıs 2016 10:29

Gemsiz'in yakınları: Katiller ortaya çıkarılsın

Pınar Gemsiz'in eşinin ağabeyi Zana Farqini ve Gemsiz'in Eşi Yaşar Gemsiz cinayete ilişkin konuştu.

Paylaş

İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde dün gece evinin balkonunda otururken polisin açtığı iddia edilen ateşle yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Pınar Gemsiz'in yakınları, olayın üstünün kapatılması endişesi taşıdıklarını belirtti. 2 kız 1 erkek çocuğu olan Gemsiz'in en büyük çocuğu 13 yaşında ve en ufak çocuğu ise 3 aylık. Pınar Gemsiz'in eşinin ağabeyi Zana Farqini ve Gemsiz'in Eşi Yaşar Gemsiz cinayete ilişkin konuştu.

Olay gecesi evde olmadığını ancak tanıklardan aldığı bilgileri aktaran Zana Farqinî, "Kardeşim, eşi Pınar ve çocukları evdeydiler. Gençler ile polis arasında bir çatışma vardı. Gaz ve kurşun sıkılıyormuş. O esnada vurulmuş. Polisler kim önlerine geliyorsa rastgele kurşun sıkıyorlarmış. Gençlerin ellerinde de silah falan yokmuş" dedi. Olayın üzerinin kapatılmasını istemediklerini ifade eden Farqinî, "Bu olay diğer olaylar gibi failli meçhul kalmasın. Katiller ortaya çıkarılsın. Eğer katiller ortaya çıkarılmasa bu tür olaylar daha da çoğalacaktır" diyerek bu olayın peşini bırakmayacaklarını ve takipçisi olacaklarını söyledi.

Farqinî, "2 ya da 3 kurşun gelmiş. Beşiktaş taraftarlarının kurşunuyla yaşamını yitirdiğini söylüyorlar ama bu öyle bir mesele değil. Bir maganda kurşunuyla vurulmamış. Beşiktaş taraftarlarının kurşunuyla vurulması söz konusu değil" diye konuştu.

Yaşamını kaybeden Pınar Gemsiz'in eşi Yaşar Gemsiz ise olayı şöyle anlattı: "Eşim salonda oturuyordu ben ve oğlum çocuk odasındaydık. Oğlum olayların olduğunu söyledi. Olayları izliyorduk. İki zırhlı aracın mahalleye geldiğini gördük ve ardından silah sesleri geldi. Ardından eşim bağırdı vurulduğunu söyledi. Salona geldi göğsünden vurulmuştu."

Eşini kendi çabaları ile hastaneye kaldırdıklarını belirten Gemsiz, ameliyata alındıktan 3 saat sonra eşini kaybettiğini söyledi. Bazı tanıkların polislerin boş kovanları gelip aldığını ifade ettiğini hatırlatan Gemsiz, "Benim bildiğim olay inceleme gelir boş kovanları götürür. Bunlar boş kovanları aldıklarına göre şüphe onların olduğunu gösteriyor. Bizim balkonun camı iki camlıdır. Bunu delip kurşun gelmiş. Bu manganda kurşunu olamaz yüksek ihtimalle uzun namlulu silahtır. Olayın üstü kapatılmasın eşimin katilleri ortaya çıkartılsın" dedi.

Alınan bilgilere göre Gemsiz'in avukatlarının Adli Tıp Kurumu'na girmesi engellendi ve izin verilmiyor. Ayrıca, polisin dün gece de Gemsiz'in kaldırıldığı hastaneye giderek bilgi aldığı iddia edildi.

Gemsiz, yarın saat 12.00'de Gazi Heykel Parkı'ndan başlayacak yürüyüş sonrası Sultangazi Mezarlığı'na defnedilecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Portakal üreticisi fiyatlardan dertli

SONRAKİ HABER

Cam işçileri mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa