16 Mayıs 2016 07:48

Save the Children: Mülteci çocuklar küresel sorumluluğumuz

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Save the Children mültecilerin eğitiminin ve yaşam kalitesinin küresel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Paylaş

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu “Save the Children” (Çocukları koruyun), çocuk yaşta evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin eğitiminin ve yaşam kalitesinin küresel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

BBC’nin haberine göre hiçbir çocuğun bir aydan daha fazla süre okuldan uzak kalmaması gerektiğine dikkat çeken kuruluş, çocuk mültecilerinse sadece 4’te 1’inin okula gidebildiğini vurguluyor.

Kuruluş tüm hükümetlere hitaben yayımladığı çağrıda, mülteci çocukların okula gidebilmesi için küresel bir çaba başlatılması gerektiğini söylüyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) iyi niyet elçisi Angelina Jolie-Pitt de dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük mülteci krizine karşı ülkelerin daha büyük bir sorumluluk yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Jolie-Pitt, mülteci krizini “yüzyılın en büyük krizi” olarak tanımladı. 

Save the Children kuruluşu, mülteci çocukların okula gönderilmesinin her ne kadar zorlu bir plan olduğunu kabul etse de, çocukların kaderlerine terk edilmesinin kayıp nesillerin oluşmasına yol açacağı uyarısını yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hayat TV, Hayatın Sesi oldu

SONRAKİ HABER

Şampiyonluk kutlamasında maganda kurşunu bir kadını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...