16 Mayıs 2016 00:13

Avukat Bek’e, YPG bayrağı soruşturması

Avukat Tugay Bek hakkında bir Newroz etkinliğinde YPG bayrakları taşıyan gençlerle çekilen fotoğrafı nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Avukat Tugay Bek hakkında, 7 Haziran seçimleri öncesi HDP Adana Milletvekili adayı olarak bulunduğu bir Newroz etkinliğinde YPG bayrakları taşıyan gençlerle çekilen fotoğrafı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Hakkında açılan soruşturmayı gazetemize değerlendiren Bek, aradan bir yılı aşkın bir zaman geçtikten sonra soruşturma açıldığını hatırlatarak, “AKP Suriye politikasında YPG’yi ittifak gücü haline getiremedi. Son zamanlarda açılan soruşturmalar bu tutumdan bağımsız değil” dedi.  Milletvekili adayı olmasından dolayı birçok etkinlikte,  katılımcılarla fotoğraf çektiren Bek, newroz kutlamaları kapsamında katıldığı bir etkinlikte ellerinde YPG bayrakları taşıyan gençlerle çekilen fotoğraflar nedeniyle soruşturmalık oldu. 22 Nisan’da sosyal medyada benzer fotoğraflar paylaştığı için tutuklanan Efekan Yılmaz isimli vatandaşın fotoğrafları arasında Bek’in fotoğrafını da gören Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturma başlattı. Newroz kutlamaları için etkinliklere katıldıkları sırada fotoğrafın çekildiğini ifade eden Bek, “Gençler fotoğraf çektirmek istedi. Adaylar olarak birçok kişi ile fotoğraf çektirdik. Paylaşım benim tarafından yapılmamış. Fiili gerçekleştiren ben değilim. Hakkımda propaganda suçlaması ile dava açılması kabul edilemez” dedi.

‘AKP’NİN İTTİFAKI DEĞİL DİYE...’

Aradan bir yılı aşkın bir zaman geçtikten sonra soruşturma açıldığını hatırlatan Bek, “Bugün örgüt propagandası diye soruşturma açılıyor. O dönem hükümet ile YPG’nin ortak Süleyman Şah Türbesi ile ilgili operasyonu oldu. Peşmerge’nin YPG’ye desteği için sınırımızdan geçişine izin verildi. Bugün terörist ilan ediliyor” dedi. Fotoğraf çekildiğinde siyasi ortamın farklı olduğuna da dikkat çeken Bek, AKP’nin Suriye politikasında YPG’yi ittifak gücü haline getiremediğini, son zamanlarda açılan soruşturmaların bu tutumdan bağımsız olmadığını ifade etti. Hükümetin siyasal yaklaşımı dışında YPG’nin “terör örgütü” olduğuna ilişkin herhangi bir şey olmadığını ifade eden Bek, YPG’nin Türkiye’ye yönelik veya içeride ve dışarıda bir eyleminin olmadığını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Beytekin: Sözlerim hükümetin politikalarına eleştiridir

SONRAKİ HABER

Cengiz İnşaat büyüyor, işçiler ölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...