15 Mayıs 2016 20:02

Amed Kitap Fuarı yarın başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ‘özgürlük’ temasıyla düzenlediği 2. Kitap Fuarı, yarın başlıyor.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ‘özgürlük’ temasıyla düzenlediği 2. Kitap Fuarı, yarın başlıyor. 72 yayınevinin katılacağı fuar kapsamında, panel, seminer, söyleşi, şiir dinletisi, sergiler düzenlenecek, şair ve yazarlar imza günlerinde okuyucularıyla buluşacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın, ilkini geçen yıl düzenlediği Kitap Fuarı’nın ikincisi 17-22 Mayıs tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında çok dilli 80’i aşkın etkinlik düzenlenecek. 17 Mayıs’ta saat 12.00’da Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile Fuar Komitesi’nin açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Rojavalı Yazar EhmedHuseynî olacak. Fuar, altı gün boyunca saat 10.00 ile 20.00 arasında kitapseverlere açık olacak.

ARJEN ARÎ ANILACAK

Kürt edebiyatının önemli şairlerinden Arjen Arî de fuar etkinlikleri kapsamında anılacak. Evrensel Basım Yayın tarafından Sümerpark’ta yapılacak anmayla birlikte Arjen Arî anısına düzenlenen şiir yarışmasının ödülleri de sahiplerine verilecek. Evrensel Basım Yayın tarafından ayrıca “Ortadoğu’da değişen dengeler ve Kürtler” başlıklı Faik Bulut ve Yusuf Karataş’ın katılımıyla bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Yine Ayşegül Tözeren ve İsmail Dindar’ın katılımıyla “Cezaevinde doğan edebiyat” başlıklı bir söyleşi yapılacak.

BU YIL TEMA: ÖZGÜRLÜK

Fuar hazırlıkları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Cevahir Sadak, fuarın hazırlıklarının tamamlandığını ve fuarın birçok kurumun desteğiyle organize edildiğini söyledi. Fuara 72 yayınevinin katılacağını ve 80’i aşkın etkinlik düzenleneceğini ifade eden Sadak, şunları söyledi: “Fuarımız 17-22 Mayıs tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde gerçekleşecek. Bu yılki temamız özgürlük. Coğrafyamızın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin bu olduğuna kanaat getirdik. Şiirleri ile bize renk katan sevgili Ahmet Hüseyin kitap fuarımızın onur konuğu olarak aramızda olacak.” Fuara çevre il ve ilçelerden de katılım beklediklerini dile getiren Sadak, tüm halkı Kitap Fuarı’na davet etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da şampiyonluk kutlamasına polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Şamil Tayyar: İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...