15 Mayıs 2016 14:25

HDP, direnişteki Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret etti

HDP Avcılar ilçe örgütü ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, işten atılan Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Avcılar Belediyesinde işten atılan Belediye-İş üyesi temizlik işçilerinin direnişinin 13. gününde HDP Avcılar ilçe örgütü ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan işçileri ziyaret etti.

Marmara Caddesinden direnişte olan işçilerin çadırına yürüyüş gerçekleştirildi.Çadırın önüne gelindiğinde Belediye-İş 2 Nolu şube başkan yarımcısı Ercan Gürünür  bir açıklama yaptı.

“CHP'li  belediyelerin sosyal demokrat olmasına karşın işçilerin işten atıldığını” söyleyen Gürünür, arkadaşlarının bir an önce geri alınması gerektiğini söyledi.

Gürünür taşeron sistemin işçilerin iş güvenliğini tehlikeye attığını ve taşeron sistemin kaldırılması gerektiğini, bunun için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ise işçilerin mücadelesini onurlu bulduğunu ülkedeki savaşın işçilerin taleplerini kısıtladığını söyledi. Aydoğan, savaşın ve kaosun işçilere dayattığı hak gasplarına karşı mücadeleye edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, İstanbul'un 10 ayrı noktasında 'İrademe dokunma' dedi

SONRAKİ HABER

Kuzeni, Ali Sünbül'ü anlattı: 'Lanet olsun böyle düzene'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...