15 Mayıs 2016 13:26

Cizre’de yıkıma hız verildi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri’nin açıklamasının ardından Cizre’deki yıkıma hız verildi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri’nin “Elimizde, Türk güvenlik güçlerinin Cizre’de etrafı sarıp 100’den fazla insanı canlı canlı yaktığına dair tanık raporları var” açıklamasının ardından Cizre’deki yıkıma hız verildi.

Çok sayıda insanın öldürüldüğü ve binaların yerle bir edildiği Cizre’de yasağın kalkmasıyla birlikte başlanan binaların yıkımı hızlandı. En başından beri yıkım ve molozların kaldırılmasıyla delillerin yok edildiği belirtilirken, BM’nin açıklamasından sonra yıkıma hız verilmesi endişeleri arttırdı. BM heyetinin inceleme talebine henüz bir cevap verilmezken, yıkımın hızlanması akıllara ‘BM heyeti gelmeden bütün deliller ortadan kaldırılıyor mu’ sorusunu getirdi.

Cudi Mahallesi’nin neredeyse tamamı yerle bir edilmiş durumda. Yıkımla birlikte oluşan molozların büyük bölümü mahalleden çıkartılırken geriye kalanlar da başka sokaklara yayılıyor. Birçok sokak adeta haritadan silindi. Ortaya çıkan demirlerin büyük bölümü kepçelerle toplanırken, küçük parçalar ise hurda toplayan çocuklar tarafından satılmak üzere alınıyor.

YIKINTILAR İÇİNDE MEHMET TUNÇ'UN ARABASI

Sokağa çıkma yasağı boyunca şiddetli saldırıların yaşandığı Sur ve Cudi Mahallelerinde yıkılmadık bina kalmadı. Düz bir arazi şeklini alan mahallelerde geriye bodrumda öldürülen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’a ait aracın enkazı kaldı.

CİZRE'DEN BAŞKA YERDE NEFES ALAMAM

Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği birinci bodrumun yanında bulunan tek katlı evde yaşayan Ermin ailesi, yasağın 35. gününe kadar mahallede kalmış. 80 yaşındaki Ömer Ermin hastalanınca evlerini terk etmişler. Kendisini doktora götüren torunu Emrullah Ermin açılan ateş sonucunda yaralanmış ve daha sonra tutuklanmış. Mersin’e göç eden aile tedavi gören Ömer Ermin, “Ben burada nefes alamıyorum” deyince geri dönmüş. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Manchester United maçı güvenlik sebebiyle ertelendi

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta bombardıman bir can daha aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa